Hlavní obsah

On-line hry: Němci porážejí zbytek Evropy

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý týden byl pro herní komunitu ve znamení veletrhu Games Convention, který se konal u našich sousedů v německém Lipsku. Kromě představovaček připravovaných her nebo ukázek nové generace konzolí si na své přišli i příznivci profi hraní, neboť se zde odehrálo LAN finále soutěže národů ENC.

Článek

Zprávy z domova

  • Vítězem mezihernového ČMSP turnaje v Counter-Striku se stala CS divize multiklanu NecroRaisers, když neprohrála ani jediné utkání. NR si z herny PG Cyber Café odnesli finanční odměnu 2500 Kč a 50 volných hodin.
  • Registrace do české WCG kvalifikace byla zahájena, bude se soutěžit v CS: Source, Warcraftu III a Starcraft: Broodwaru. Finálový turnaj se uskuteční na Invexu, vítězové českých kvalifikací poletí do Singapuru na světové finále.
  • Multiherní klan nEophyte si po delší pauze opět "pořídil" Call of Duty divizi. Tu obstarali ex-hráči klanu Dead without Sanction, kteří se můžou pyšnit např. druhým místem v Intel CoD lize.
  • ProGamers vyhlásili konkurz na komentátora progamingových zápasů. Jestliže jste dostatečně výřeční a máte v oblibě hraní her, můžete to zkusit - více informací zde.

Zprávy ze světa

  • Nejlepším profi hráčem světa pro rok 2005 se stal nizozemský hráč Painkillera fnatic.Vo0. Ten vytěžil maximum z vítězství na velkých mezinárodních turnajích a také z toho, že právě Painkiller je součástí CPL World Tour.
  • Čínští hráči se od podzimu budou muset potýkat s dalším nařízením státní mašinérie. Pokud budou hrát v kuse déle než 5 hodin, server automaticky nastaví úroveň postavy na nejnižší možnou - to se pochopitelně týká online RPG her.
  • V Číně ještě zůstaneme, konaly se tam totiž čínsko-korejské hry v Counter-Striku a Warcraftu III. Zatímco Číňané se ukázali jako lepší střelci (CS), Korejci zase ovládli strategie (W3). Celkem byly v turnaji rozdány ceny za téměř 40 000 dolarů.
  • Ve světě Counter-Striku je živo -  po oznámení CPL, že týmovou hrou pro příští CPL World Tour bude CS 1.6, se objevil první významný tým, který přešel na 1.6. Američané z týmu TEC totiž zhruba před půl rokem dali přednost CS: Source, nyní si to zase rozmysleli.

Obrázek ze hry Counter-Strike: Source.

Zdroj: www.playzone.cz

Quake IV - jaký bude?

Sérii Quake nemá asi smysl představovat, neboť změnila 3D hry k nepoznání. Co bylo ještě v minulosti považováno za hloupost (např. orientace hry čistě na multiplayer u Quake III), je nyní nezbytností a nikdo si střílečku bez podpory hry více hráčů netroufne udělat. Vzhledem k tomu, že od vydání Q3 už hezkých pár pátků uplynulo, jsou hráči na nový díl opravdu natěšeni, a tak přivítali první veřejnou představovačku Quake IV.

Ta se uskutečnila v rámci akce QuakeCon v americkém Dallasu, zúčastnění si mohli na vlastní kůži vyzkoušet alfa verzi Quake IV, dokonce hned po síti. Ani to moc dlouho netrvalo a ven se dostaly záběry hráčů zkoušejících veškeré vychytávky nového Quaka. Hra má vyjít až o Vánocích (a tedy mnohé se ještě může změnit), ale už nyní je jasné, že půjde o revoluční titul.

Ten si pochopitelně žádá krvavé nároky na hardware, takže pokud se chcete při zabíjení nejrůznějších zrůdiček kochat pěkně vyhlazenými texturami, je potřeba při upgradu počítače přitlačit. Ze hry mistra FPS her Fatal1tyho bylo vidět, že populární railgun se příliš nezměnil, přidán byl průlet granátů teleporty. Mapy připomínají spíše sérii Unreal Tournament, těžko říct, jestli je to dobře nebo špatně. Více informací a odkaz na videa najdete zde.

Očekávané datum vydání: prosinec 2005

European Nations Championship - téměř vše pro Němce

Souboje národních týmů jsou populární nejen v klasickém sportu, ale i v tom elektronickém. Zřejmě nejdále v tomto směru postoupila organizace ESL, které se dotací 25 000 euro podařilo přilákat slušnou konkurenci ve třech hraných hrách - Counter-Strike, Warcraft III a FIFA 2005. Základní skupiny a první kola play-off se odehrála online, souboje nejlepší čtyřky v dané hře potom na Games Convention před zraky diváků.

Česká reprezentace patří ve všech hrách spíše k průměru, husarský kousek se ale málem podařil hráčům Warcrafta III, kteří skončili na 5.-6. místě a jen těsně nepostoupili na LAN finále. Jejich přemožitelem se stali hráči Francie, pozdější stříbrní medailisté. Naopak Češi - CSkaři se v nabité skupině z první porážky nevzpamatovali a nakonec zápasy dohráli spíše z povinnosti.

Nejen profi hráči byli na Games Convention k vidění.

Foto: www.progamers.cz

Ve všech třech hrách si účast na finálovém turnaji vybojovali domácí Němci, finále dvou turnajů si zahrála Francie a Rakousko. V nejštědřeji dotovaném Counter-Striku se do finále probojoval outsider z Bulharska, ale domácím reprezentantům podlehl hladce 0:2 na mapy. O poznání větší bitva byla k vidění ve strategii Warcraft III - tam zvítězili Švédové nad Francií 3:2, ale o všem rozhodovala až poslední hra posledního zápasu. Ve FIFA finále se představili favorité - Německo a Rusko. Ani tady nebylo dlouho rozhodnuto, ale vše dopadlo dobře pro domácí Němce a ti se tak můžou pyšnit dvěma tituly.

Pořadí CS turnaje na ENC:

Pořadí CS turnaje na ENC:1. místo: Německo - 5000 euro

Pořadí CS turnaje na ENC:1. místo: Německo - 5000 euro2. místo: Bulharsko - 3500 euro

3. místo: Rakousko - 2000 euro

Pořadí W3 turnaje na ENC:

Pořadí W3 turnaje na ENC:1. místo: Švédsko - 4000 euro

Pořadí W3 turnaje na ENC:1. místo: Švédsko - 4000 euro2. místo: Francie - 2000 euro

3. místo: Německo 1250 euro

Pořadí FIFA turnaje na ENC:

Pořadí FIFA turnaje na ENC:1. místo: Německo - 2500 euro

Pořadí FIFA turnaje na ENC:1. místo: Německo - 2500 euro2. místo: Rusko - 1250 euro

3. místo: Rakousko - 750 euro

Reklama

Související témata:

Související články

On-line hry: Světový turnaj ESWC je za námi

Minulý týden byl velmi bohatý na události ve světě profesionálních hráčů počítačových her, současně se totiž konaly dvě velké světové akce - Electronic Sports...

Výběr článků

Načítám