Hlavní obsah

On-line hry: Herní akce v USA dotována 220 000 dolary

Novinky, Michal Sztemon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Současně s turnajem ESWC ve Francii se uskutečnila i velká akce v USA, kde hráči soutěžili o 220 000 dolarů v rámci turnaje CPL Summer. Podívejte se tedy, jak tento turnaj dopadl, zároveň nechybějí ani aktuální informace z domácí i světové scény.

Článek

Zprávy z domova

  • Turnaj Rýmařov Summer 2k5 byl přeložen až na září kvůli organizačním problémům a také možné neúčasti zahraničních hvězd. Pokud tedy hrajete Starcraft nebo Warcraft a chcete přijet, poznamenejte si datum 16.-18. září.
  • Vítězi netradičního mezihernového Counter-Strike turnaje v hernách PG Cyber Café se stali IZvERG a Snajp. V tomto 2vs2 turnaji se testovaly snajperské schopnosti s puškou typu AWM, jejich největšími konkurenty byla dvojice efron a rasan.
  • Nejnovějším turnajem na serveru PlayZone je GameStar Enemy Territory Cup 6vs6, registrace do něj byla spuštěna minulý týden. Jestliže hrajete ET a chtěli byste změřit síly s ostatními nebo případně i něco vyhrát, čtěte tuto novinku.
  • Špičkový Counter-Strike hráč efron, ex-člen AMD Cyber Teamu, opustil tým nEophyte. Důvodem jsou neshody v týmu a špatné výsledky na PG Challenge, jeho další působiště není známo.

Obrázek ze hry Enemy Territory.

Zdroj: www.playzone.cz

Zprávy ze světa

  • O víkendu se ve španělském Bilbau uskuteční turnaj GameGune 2005, na který se sjedou velmi zajímavé Counter-Strike týmy z celé Evropy. Jako číslo 1 jsou nasazeni EYEBallers, dále se představí i Ninjas in Pyjamas, fnatic nebo domácí naděje x6tence.AMD.
  • Legendární server ClanBase, který přispěl k rozvoji kompetitivního hraní v Evropě jako málokdo jiný, se rozhodl spojit s americkou soutěží Global Gaming League. Nová GGL se tak stává ještě významnějším hráčem na poli online hraní, nyní připravuje LAN finále EuroCupů na ClanBase.
  • Překvapivý tah oznámili vítězové ESWC, americký CS klan compLexity. Rozhodli se totiž zrušit smlouvu svého hráče Sunmana, neboť ten se nedostatečně věnoval tréninku, a nahradit jej jiným hráčem exodusem. Právě Sunman byl však na ESWC zřejmě nejlepším hráčem týmu, a tak to může mít na jejich výkonnost neblahý vliv.
  • Německý hráč Starcrafta FisheYe, ex-člen klanu pG, se rozhodl následovat příkladů mnoha jiných a nechal si vytvořit vlastní prezentační video představující jeho herní schopnosti. Video má 55 MB, stahovat jej můžete odsud.

CPL Summer - průběh a výsledky

Už od roku 1997 se na poli světového progamingu pohybuje Angel Munoz, zakladatel Cyberathlete Professional League. Kdysi se na turnajích CPL hrálo o odměny ve výši několika tisíců dolarů, dnes jsou to statisíce, ale konkurence stále přibývá. Letos se turnaj CPL Summer uskutečnil ve stejném termínu jako ESWC ve Francii a bylo jasné, že někdo na to doplatí. Nakonec se lépe vydařilo ESWC, ale i v Americe se představila řada kvalitních hráčů, a tak se podíváme, kdo si odnesl nejvíce z celkové dotace 220 000 dolarů.

Jasnou jedničkou u CPL je pro tento rok duelová hra Painkiller, vždyť v rámci CPL World Tour bude rozdělen 1 milión dolarů a s tím se nemůže měřit žádná jiná hra. Mezi širokou veřejností se ale Painkiller příliš nehraje a pro příští rok CPL tuto strategii změní a bude se hrát jedna duelovka a jedna týmová hra. Kromě PK se v Dallasu představili hráči Counter-Striku, a to nového Source i starší 1.6-ky, dále pak bojovníci v Day of Defeat a také stratégové ve Warcraftu III.

Vítězové všech turnajů CPL Summer 2005 na jednom pódiu.

Foto: www.gotfrag.com

V Painkilleru se svého velkého vítězství dočkal domácí borec Fatal1ty (známý i mezi širokou veřejností svou spoluprací s ABITem), když porazil suveréna letošní World Tour, nizozemského hráče fnatic.Vo0. Counter-Strike 1.6 turnaj byl hodně ve stínu toho ve Francii, ale vítězný tým Schroet Kommando předvedl vynikající výkon a určitě s ním musíme do budoucna počítat. Naopak vůbec poprvé se v USA odehrál velký turnaj v CS:Source. Tuto novou modifikaci CSka si hráči zatím příliš neoblíbili, a tak si na slušné peníze přišli hráči amerického klanu PowersGaming, neboť konkurence ze světa nepřijela téměř žádná.

Painkiller turnaj (dotace 50 000 dolarů)

Painkiller turnaj (dotace 50 000 dolarů)1. místo: Fatal1ty (USA)

Painkiller turnaj (dotace 50 000 dolarů)1. místo: Fatal1ty (USA)2. místo: fnatic.Vo0 (Nizozemsko)

3. místo: fnatic.Ztrider (Švédsko)

Counter-Strike: Source turnaj (dotace 60 000 dolarů)

Counter-Strike: Source turnaj (dotace 60 000 dolarů)1. místo: PowersGaming (USA)

Counter-Strike: Source turnaj (dotace 60 000 dolarů)1. místo: PowersGaming (USA)2. místo: Upper! (USA)

3. místo: TEC (USA)

Counter-Strike 1.6 turnaj (dotace 50 000 dolarů)

Counter-Strike 1.6 turnaj (dotace 50 000 dolarů)1. místo: Schroet Kommando (Švédsko)

Counter-Strike 1.6 turnaj (dotace 50 000 dolarů)1. místo: Schroet Kommando (Švédsko)2. místo: Team EG (Kanada)

3. místo: GamerCo (USA)

Warcraft III turnaj (dotace 20 000 dolarů)

Warcraft III turnaj (dotace 20 000 dolarů)1. místo: 4K^ToD (Francie)

Warcraft III turnaj (dotace 20 000 dolarů)1. místo: 4K^ToD (Francie)2. místo: mTw.DIDI8 (Bulharsko)

3. místo: SK.ElakeDuck (Švédsko)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám