Hlavní obsah

Zemřel spolutvůrce Vine Colin Kroll. Bylo mu 34 let

– New York • Aktualizováno

Ve 34 letech zemřel spolutvůrce platformy Vine na sdílení krátkých videí a populární herní aplikace HQ Trivia Colin Kroll. Policie v neděli našla jeho tělo v jeho newyorském bytě poté, co ji o provedení kontroly požádala Krollova přítelkyně. Příčina smrti není jasná, bulvární web TMZ však hovoří o možném předávkování drogami, protože u těla se podle jeho zdrojů našlo vybavení spojené s užíváním omamných látek.

Foto: Profimedia.cz

Colin Kroll

Článek

Kroll se ve světě nových technologií proslavil poté, co před několika lety společně se svým podnikatelským partnerem Rusem Yusupovem vytvořil platformu Vine pro sdílení šestisekundových videí. Sociální síť Twitter tuto službu v roce 2012 převzala za 30 milionů dolarů (přes 680 milionů korun), před dvěma lety pak oznámila konec jejího provozu. Kroll s Yusupovem poté založili firmu Intermedia Labs a v roce 2017 spustili úspěšnou mobilní hru HQ Trivia.

"Dnes jsme se dozvěděli o úmrtí našeho přítele a zakladatele Colina Krolla, a s hlubokým smutkem mu dáváme sbohem," citovala televize CNN prohlášení společnosti HQ. "Naše myšlenky jsou v této nesmírně obtížné chvíli s jeho rodinou, přáteli a blízkými," pokračovalo vyjádření mluvčího.

Yusupov svému kolegovi a příteli vzdal hold na Twitteru. "Navždy si jej budu pamatovat pro jeho laskavou duši a veliké srdce. Dělal svět a internet lepším místem. Odpočívej v pokoji, bratře," napsal.

Média spekulují o tom, že příčinou Krollovy smrti bylo drogové předávkování. CNN uvádí, že v důsledku propadu v popularitě HQ Trivia údajně ve společnosti Intermedia Labs v poslední době panoval neklid. Web Recode na začátku listopadu přinesl informaci, že Kroll vytlačil Yusupova z pozice výkonného ředitele, při nástupu do čela firmy se ale Kroll potýkal s interní stížností na "nevhodné a neprofesionální chování".

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám