Hlavní obsah

Obchody zaplaví nové počítače a tablety. Ale až po Vánocích

Novinky, mif

Bez nadsázky příval technologických novinek se očekává v nadcházejících týdnech, avšak až po Vánocích. Největší veletrh spotřební a výpočetní techniky CES se totiž bude konat zkraje ledna. Výrobci na něm budou odhalovat novinky pro rok 2019.

Foto: mif, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V rámci letošního ročníku se promění takřka celé Las Vegas v americké Nevadě na jednu obří výstavní plochu. Přednášky a ukázky nových technologií se totiž budou konat napříč celým městem hříchu a hazardu.

Brány hlavního výstaviště Las Vegas Convention Center se nicméně široké veřejnosti otevřou už v úterý 8. ledna, konec akce je pak naplánován na pátek 11. ledna. První tiskové konference jednotlivých společností nicméně startují už o dva dny dříve.

Počítače, tablety a hromada dalších novinek

Prim by na nadcházejícím ročníku měly hrát nové počítače a tablety. Kromě nich však budou k vidění také rekordéry, fotoaparáty či televizory. Stranou nezůstane ani nejrůznější příslušenství, a to nejen pro počítače, ale také pro automobily.

Stejně jako v minulém roce budou mít i letos své zastoupení na výstavišti také nejrůznější sportovní disciplíny. A není se čemu divit, chytrá elektronika – tedy nejrůznější fitness náramky, ale například i sofistikované inteligentní váhy – hraje ve světě sportu stále větší roli.

Podle doposud zveřejněných plánů navštíví CES 2019 na 50 tisíc profesionálů ze zhruba 150 zemí světa.

Největší technologická výstava

Veletrh pořádá asociace Consumer Technology Association (CTA), která dříve vystupovala pod zkratkou CEA. Jde o největší akci svého druhu. Loňský ročník navštívilo přes 300 tisíc lidí.

Novinky.cz nebudou na veletrhu chybět a stejně jako v loňském roce budou přinášet informace o těch nejzajímavějších technických novinkách přímo z Las Vegas.

Přehled technických vychytávek, které byly k vidění v loňském roce, naleznete v jednom z našich dřívějších článků. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám