Hlavní obsah

O2 začalo nabízet možnost měření kvality signálu WiFi přes mobil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Firma O2 začala nabízet zákazníkům možnost změřit si kvalitu signálu WiFi v domácnosti prostřednictvím fotoaparátu mobilních zařízení. Funkci, kterou operátor vytvořil, umožňuje modem O2 Smart Box. Služba je zdarma.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Uživatelé podle šéfa vývojářského týmu O2 Romana Bacíka často řeší, proč mají v některých místech v domácnosti rozdílnou kvalitu pokrytí. WiFi signál se dá sice měřit, běžný člověk bez technických znalostí se ale v daných číslech těžko vyzná. Proto operátor vyvinul funkci, díky které se může zákazník podívat, jak dobrý má WiFi signál v různých místech domácnosti.

Funkce pod označením AR WiFi umožňuje zákazníkům s podporovanými telefony měřit dosah své domácí sítě prostřednictvím rozšířené reality. Uživatel musí mít do mobilu staženou aplikaci, která se jmenuje shodně s modemem O2 Smart Box.

Po spuštění aplikace se v sekci WiFi a síť musí zvolit možnost Změřit pokrytí WiFi. "Poté už se v aplikaci O2 Smart Box objeví okno, ve kterém je reálný obraz snímaný fotoaparátem telefonu. Přímo v konkrétních místech bytu se na displeji chytrého telefonu či tabletu zobrazuje v reálném čase pole virtuálních kuliček, jejichž barva signalizuje kvalitu WiFi pokrytí," uvedl produktový manažer Roman Bacík. O2 dodalo, že takovou funkci vytvořilo jako první na světě.

Pevné internetové připojení xDSL využívá v současnosti kolem 700 000 zákazníků. O2 má více než pět milionů mobilních uživatelů. Majoritním vlastníkem O2 je s více než 80 procenty investiční skupina PPF.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám