Hlavní obsah

Zuckerberg se na půdě Evropského parlamentu omluvil Evropanům za únik dat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

Ochrana soukromí pro nás bude vždy důležitější než zisk. Víme, že jsme udělali chybu, ale uděláme vše pro to, abychom zneužití dat k ovlivnění politického rozhodování a ekonomického chování uživatelů předešli. Tak by se dalo shrnout vystoupení šéfa Facebooku Marka Zuckerberga na půdě Evropského parlamentu. Za skandál s únikem dat skrze britskou společnost Cambridge Analytica se Evropanům omluvil.

Foto: Yves Herman, Reuters

Šéf Facebooku Mark Zuckerberg v Evropském parlamentu

Článek

„Neviděli jsme naši odpovědnost dostatečně široce. Byla to chyba a omlouvám se za ni," přiznal šéf Facebooku a slíbil nápravu.

„Zdvojnásobujeme počet lidí, kteří pracují na zabezpečení soukromí uživatelů a ochraně jejich dat, do konce roku jich bude dvacet tisíc. Ochrana soukromí pro nás bude vždy důležitější než profit,” uvedl šéf největší sociální sítě světa.

Přislíbil například, že aplikace, které uživatelé nebudou používat déle než tři měsíce, automaticky ztratí přístup k jejich datům. „Pro opětovný přístup bude potřeba váš souhlas,“ dodal Zuckerberg, podle něhož ale příprava těchto chystaných opatření nějakou dobu zabere.

Pochybení před americkými prezidentskými volbami, které umožnilo ruské vměšování do kampaně, Mark Zuckerberg přiznal. Bylo prý způsobeno tím, že se společnost primárně zaměřovala na jiné formy kybernetických hrozeb, například na takzvaný phishing.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám