Hlavní obsah

Položí americký zákaz společnost ZTE? Podnik přerušil hlavní podnikání

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hongkong

Čínský výrobce telekomunikačních zařízení ZTE přerušil své hlavní podnikání. Jak firma uvedla, byla k tomu přinucena rozhodnutím ministerstva obchodu Spojených států zakázat americkým firmám prodávat ZTE součástky a software. Společnost se snaží dosáhnout zrušení rozhodnutí.

Foto: ZTE

Smartphone od společnosti ZTE (ilustrační foto)

Článek

Washington zavedl sedmiletý zákaz prodeje součástek a softwaru firmě ZTE minulý měsíc v souvislosti s kauzou nelegálních dodávek amerického zboží a technologií do Íránu.

Americké podniky podle odhadů dodávaly 25 až 30 procent součástek využívaných v zařízeních ZTE. V Číně panuje přesvědčení, že zákaz je důsledkem širších obchodní sporů mezi oběma zeměmi. Washington to však popírá.

ZTE uvedla, že přestože musela přerušit své hlavní provozní činnosti, disponuje dostatečnou hotovostí a splní své obchodní závazky v souladu se zákonem. S ministerstvem obchodu USA firma podle svého sdělení aktivně komunikuje a snaží se dosáhnout změny nebo zrušení jeho rozhodnutí. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám