Hlavní obsah

Microsoft po 21 letech opustí viceprezident pro Windows, firma chystá změny

Seattle

Americký softwarový gigant Microsoft rozdělí skupinu pro operační systém Windows a vytvoří dva technologické týmy, jeden pro uživatelskou oblast a druhý pro cloudové služby a umělou inteligenci. V této souvislosti společnost po 21 letech opustí výkonný viceprezident pro Windows a přístroje Terry Myerson. O dalších krocích urychlujících reorganizaci firmy ve čtvrtek informoval šéf společnosti Satya Nadella.

Foto: Profimedia.cz

Odcházející výkonný viceprezident pro Windows a přístroje Terry Myerson na archivním snímku.

Článek

Jakkoli je operační systém Windows stále důležitým zdrojem příjmů Microsoftu, s poklesem prodeje osobních počítačů utrpěl i jeho význam. Společnosti se nepodařilo vyvinout z něho životaschopného konkurenta v oblasti chytrých telefonů vůči androidu firmy Google a iOS firmy Apple, píše list Financial Times.

Nadela se rozhodl rozdělit tým Windows do dvou skupin. První zaměřená na základní operační systém se připojí k týmu pro cloud a umělou inteligenci a bude dohlížet na všechny softwarové platformy společnosti, od cloudových služeb Azure až po software pro internet věcí.

Druhá část týmu se soustředí na uživatelské rozhraní a spojí se v něm všechny obdobně zaměřené skupiny z celé firmy. Přeskupení sebou nese personální změny. První tým povede stávající šéf cloudové divize Scott Guthrie a druhý Rádžéš Džha, který řídí skupinu pro produkty Office.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám