Hlavní obsah

Twitter zablokoval tisíce účtů kvůli porušování pravidel

– Washington

Americká mikroblogovací síť Twitter zablokovala kvůli porušování pravidel několik tisíc účtů. Přesný počet pozastavených profilů není znám, provozovatel sítě jen sdělil, že odpojil účty, jejichž aktivita je podezřelá.

Foto: Thomas White, Reuters

Logo sociální sítě Twitter. Ilustrační foto

Článek

Opatření se týká i takzvaných robotických účtů, o jejichž chod se starají automatické programy. Automatizované tweetování pravidla sítě sice umožňují, nesmí ale jít o škodlivou činnost či názorovou manipulaci.

„Zablokovaný účet obdrží výzvu k poskytnutí telefonního čísla," uvedla mluvčí společnosti Twitter Emily Horneová.

Na postup firmy, která stejnojmennou síť provozuje, si již několik uživatelů stěžovalo. Vadí jim, že se jim kvůli tomu snížil počet odběratelů. Kritiku podle amerických médií vyjádřili například přední americký hlasatel nadřazenosti bílé rasy Richard Spencer nebo ultrakonzervativní rozhlasový moderátor Bill Mitchell, který je hlasitým zastáncem prezidenta Donalda Trumpa.

Horneová ke stížnostem pouze uvedla, že zablokované účty jsou rovněž vyřazeny ze seznamů odběratelů. Pokud ale majitel pozastaveného účtu poskytne telefonní číslo, bude jeho profil opět plně zprovozněn. Dodala, že opatření je součástí snahy učinit z Twitteru bezpečnější a zdravější virtuální prostředí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám