Hlavní obsah

Výrobce čipů Broadcom tlačí na pilu, za konkurenta Qualcomm nabízí už 2,5 biliónu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výrobce čipů Broadcom stále nevzdává snahy na převzetí konkurenční společnosti Qualcomm. Po odmítnutí první nabídky přišel s vyšším návrhem, nabízí o 24 procent více – přesně 121 miliard dolarů, tedy v přepočtu 2,5 biliónu Kč. Upozornila na to agentura AP.

Foto: Albert Gea, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Už loni Broadcom nabízel 100 miliard dolarů (dva bilióny korun). Na to však zástupci Qualcommu reagovali s tím, že nabízená částka je příliš nízká a že o prodeji v současné době a za daných podmínek neuvažují.

Zvýšením nabídky se snaží Broadcom zvýšit tlak, aby svého konkurenta – a mimochodem jednoho z největších výrobců čipsetů pro telefony a tablety na světě – donutil nabídku přijmout, nebo o ní alespoň jednat.

Největší akvizice technologického sektoru

Pokud by zástupci Qualcommu na nabídku kývli, šlo by o dosud největší akvizici technologického sektoru. Zástupci firmy zatím potvrdili, že novou nabídku skutečně obdrželi, ale nebudou ji zatím komentovat.

Nejprve ji totiž musí projednat správní rada společně s finančními a právními poradci.

Qualcomm má tak nyní před sebou nelehký úkol. Buď totiž nabídku přijme, nebo bude pokračovat v akvizici menšího konkurenta NXP Semiconductors. Celý obchod má cenu 38 miliard dolarů (771 miliard korun), připomněla agentura Reuters.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám