Hlavní obsah

UPC zvýšila rychlost internetu až o polovinu. Zároveň ale mírně zdražila

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Největší tuzemský kabelový operátor UPC zvýšil rychlosti připojení k internetu až o polovinu. Nově bude nabízet přípojky 150 Mbit/s a 300 Mbit/s místo 100 a 200 Mbit/s. Nejvyšší nabízená rychlost od UPC 500 Mbit/s zůstala beze změny. Cena se u všech tarifů zvýší o 30 Kč měsíčně. UPC to oznámila v tiskové zprávě.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Internetové kabely (ilustrační foto)

Článek

"Doba se zrychluje, na internet připojujeme v domácnosti stále více zařízení a naši zákazníci volají po větší stabilitě sítě. Proto jsme v návaznosti na významné investice do zkvalitňování naší optické technologie a síťové infrastruktury znovu vylepšili naši nabídku," uvedl generální ředitel UPC České a Slovenské republiky Martin Miller.

Cena základního připojení o rychlosti 150 Mbit/s vyjde na 529 Kč měsíčně včetně pronájmu modemu. Zákazníci, kteří si objednají Internet 300 nebo 500, získají v ceně tarifu i mobilní televizi Horizon GO s nabídkou TV Start, včetně zpětného zhlédnutí.

Množství aktivních přípojek k internetu v síti UPC stouplo loni do září o šest procent na 492 100. Celkový počet zákazníků UPC se pohyboval kolem 614 000, což představuje meziroční růst o tři procenta. UPC zaznamenala loni růst objemu přenesených dat ve své vysokorychlostní síti o 23 procent na 621 000 terrabytů (TB). O rok dříve představovalo stahování a posílání dat dohromady 505 000 TB.

Konkurenční O2 nabízí přes pevné telefonní linky připojení xDSL o rychlostech až 100 Mbit/s. Počet přípojek loni ve třetím čtvrtletí klesl o čtyři procenta na 742 000.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám