Hlavní obsah

Pyvo láká programátory. Srazy se konají v Praze i Ostravě

Novinky, mif

Programátoři, kterým není cizí programovací jazyk Python, by měli zbystřit. Už za dva týdny se koná další Pyvo – setkání příznivců tohoto programovacího jazyka a spřízněných technologií. Ti se potkají tentokráte v Ostravě, pravidelně se podobné akce nicméně konají například také v Praze.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zatím poslední ostravské Pyvo se konalo zkraje listopadu. Bylo zaměřené na hry a na to, jak spolu souvisí světy programátorů a hráčů. Návštěvníci této akce se mohli nenásilnou formou naučit základní i pokročilé techniky programování a dozvědět se, jak si pomocí programování splnit sen a napsat si vlastní hru.

Další setkání se uskuteční v Ostravě ve středu 6. prosince. Na této akci budou moci návštěvníci nahlédnout do zákulisí toho, jak se tvoří obsahové služby ve společnosti Seznam.cz, tedy například servery Novinky.cz, Super.cz, Sport.cz nebo Seznam Zprávy.

Všechny zmiňované weby totiž staví právě na programovacím jazyku Python.

Seznam.cz hledá programátory

Návštěvníci se tak budou moci seznámit s prací Seznamáků a v případě zájmu se i ucházet o místo v řadách programátorů české internetové jedničky. Ta totiž aktuálně hledá programátory či programátorky programovacích jazyků Python a JavaScript.

Další akce se budou konat nejen v Ostravě, ale také v dalších českých městech – v Praze, Brně a nově také v Olomouci. Tato setkání příznivců programovacího jazyku Python probíhají velmi neformálně, zpravidla v nějakém restauračním zařízení.

Více se o všech chystaných akcích Pyva dozvíte zde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám