Hlavní obsah

Japonská Toshiba prodává divizi pro výrobu televizorů Číňanům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Japonský elektrotechnický koncern Toshiba se dohodl na prodeji své divize pro výrobu televizorů čínské firmě Hisense Group za 12,9 miliardy jenů (2,5 miliardy Kč). Dohodu ještě musí schválit regulační orgány, napsala agentura AP.

Foto: Toshiba

Televizor Toshiba 46TL933G (ilustrační foto)

Článek

Hisense Group podle dohody získá v divizi pro výrobu televizorů a dalších vizuálních produktů podíl 95 procent. Toshiba si v divizi ponechá pětiprocentní podíl.

Toshiba se v důsledku rozsáhlých ztrát americké jaderné divize Westinghouse dostala na pokraj finančního kolapsu. Firma se koncem září rozhodla prodat svou čipovou divizi konsorciu vedenému americkým investičním fondem Bain Capital za zhruba 18 miliard dolarů (téměř 400 miliard Kč).

Výtěžek z prodeje čipové divize plánuje Toshiba použít na pokrytí finančních ztrát způsobených bankrotem divize Westinghouse. Proti prodeji se nicméně staví americký výrobce čipů Western Digital, se kterým Toshiba v oblasti výroby čipů spolupracuje.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám