Hlavní obsah

Twitter má přes 330 miliónů uživatelů. Je na cestě k zisku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká společnost Twitter ve třetím čtvrtletí výrazně zlepšila hospodaření. Vykázala sice čistou ztrátu, ovšem bez započtení jednorázových vlivů by měla zisk. Provozovatel stejnojmenné mikroblogové sítě také uvedl, že na konci září měl 330 miliónů aktivních uživatelů měsíčně, což je o čtyři milióny více než na konci předchozího kvartálu.

Foto: Brendan Mcdermid, Reuters

Logo Twitteru na burze v New Yorku.

Článek

Čistá ztráta ve třetím čtvrtletí klesla na 21 miliónů dolarů (457 miliónů Kč) ze 103 miliónů USD ve stejném období loni. V přepočtu na akcii činila tři centy, zatímco analytici v anketě agentury Reuters očekávali v průměru ztrátu šest centů na akcii. Bez započtení jednorázových položek měl Twitter dokonce zisk, a to deset centů na akcii.

Twitter očekává, že ve čtvrtém čtvrtletí se poprvé ve své historii dostane do zisku bez ohledu na jednorázové položky, které zatížily hospodaření ve třetím čtvrtletí. V uplynulých měsících firma provedla rozsáhlé škrty a zajistila si další zdroje příjmů mimo reklamu.

Tržby ve třetím čtvrtletí činily 590 miliónů dolarů (12,8 miliardy Kč), což představuje čtyřprocentní pokles oproti stejnému období loňského roku. Analytici očekávali pokles až na 587 miliónů dolarů. Společnost připisuje značnou část poklesu dříve oznámenému rozhodnutí ukončit reklamní produkt TellApart.

Akcie firmy zamířily po oznámení výsledků hospodaření prudce vzhůru. Ještě před začátkem řádného obchodování přidávaly asi 12 procent na 19,20 USD.

Reklama

Výběr článků

Načítám