Hlavní obsah

Vodafone láká na sociální sítě a chaty. Nabídne neomezený přístup z mobilu

Mobilní operátor Vodafone od čtvrtka nabízí zákazníkům s datovými tarify neomezený přístup na nejznámější sociální sítě či chatovací služby. Datový provoz na těchto službách se jim nebude odečítat z objemu dat v rámci jejich tarifu. Od listopadu přibude možnost neomezeného stahování videa a hudby. Za každou z těchto možností klienti zaplatí 99 korun měsíčně. Na tiskové konferenci to uvedl generální ředitel firmy Jiří Báča.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Tzv. Social Pass bude od nynějška fungovat pro sociální sítě Facebook, Instagram, Twitter a Pinterest včetně stahování videí, která jsou na nich umístěná. V rámci Chat Passu budou dostupné služby WhattsUp, Message+, Viber, Telegram či Facebook Messenger. Neomezený datový provoz se nebude vztahovat na odkazy z těchto sítí.

„Neomezený provoz v sítích vybraných partnerů umožnila silná vyjednávací pozice globální skupiny Vodafone. Zároveň jsme otevření pro dohodu s dalšími poskytovateli. Partnery pro hudbu a video oznámíme později. Máme připraveno velké množství dalších věcí, kterými chceme tuzemský trh změnit," řekl Báča.

Podle průzkumu Vodafonu data využívají lidé v 93 procentech pro komunikaci, 87 procent pro přístup na sociální sítě, 89 procent stahuje videa a 48 procent stahuje hudbu.

Vodafone tento týden zároveň oznámil, že pokryl celou ČR sítí pro Internet věcí, která zahrnuje zhruba 4000 vysílačů. Celkově má firma v Česku přes 3,6 miliónu zákazníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám