Hlavní obsah

Trumpa na Twitteru sleduje víc lidí než papeže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Washington

Americký prezident Donald Trump předstihl papeže Františka a stal se nejsledovanějším světovým vůdcem v internetové síti Twitter. Uvedla to agentura AP s odvoláním na poznatky výzkumníků sociálních sítí, publikovaná pod hlavičkou Twiplomacy.

Foto: Aaron P. Bernstein, Reuters

Prezident USA Donald Trump

Článek

Trumpovy tweety sleduje podle Twiplomacy přibližně 40 miliónů lidí, čímž se o víkendu vyhoupl do čela žebříčku asi 890 účtů šéfů států a vlád. Papežovy účty na Twitteru v různých jazykových verzích mají o něco málo méně fanoušků.

Zakladatel Twiplomacy Matthias Lüfkens z agentury Burson Marsteller připustil, že v Trumpově případě by část fanoušků mohly představovat "spící" či falešné účty či "roboty". Rovněž ne každý, kdo dotyčnou osobu, sleduje, je jeho fanoušek.

Jeden z Trumpových tweetů. Jsem tak hrdý na naši skvělou zemi, Bůh žehnej Americe, napsal v něm.

Žebříček také nezahrnuje bývalé vůdce, jako je Trumpův předchůdce v Bílém domě Barack Obama, který Twitteru dominoval s 95 milióny fanoušků.

Trump na Twitteru často oznamuje politická rozhodnutí, anebo dělá kontroverzní prohlášení, která vyvolávají mnoho reakcí. Po lednové inauguraci Trump z mikroblogu udělal svou oficiální komunikační platformu. Vzkazy zasílá hlavně brzy ráno, často prý v reakci na "falešné" informace zpravodajských televizí. V lednu o této internetové síti řekl: "Twitter nemám rád, mám spoustu jiných věcí, které bych mohl dělat. Média jsou ale tak nepoctivá, že Twitter je jediný způsob odporu."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám