Hlavní obsah

Dohoda je uzavřena. Microsoft koupí bezpečnostní společnost Hexadite

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Microsoft ve čtvrtek oficiálně oznámila, že se dohodla na převzetí americko-izraelské společnosti Hexadite působící v oblasti kybernetické bezpečnosti. Informovala o tom agentura Reuters.

Foto: repro hexadite.com

Internetové stránky společnosti Hexadite

Článek

Ani jeden z podniků zatím nekomentoval finanční podmínky celé transakce. Podle dřívějších informací izraelského finančního serveru Calcalist nicméně americký softwarový gigant za Hexadite zaplatí 100 miliónů dolarů (2,34 miliardy Kč).

Společnost Hexadite má ústředí v Bostonu a její výzkumné a vývojové centrum se nachází v Izraeli. Firma poskytuje technologie pro automatickou reakci na kybernetické útoky. K investorům do Hexadite patří Hewlett Packard Ventures či kapitálové společnosti TenEleven a YL Ventures.

Výkonný viceprezident sekce pro zařízení a operační systém Windows Terry Myerson podle agentury prohlásil, že díky této akvizici Microsoft získá nové nástroje a služby do své nabídky bezpečnostních řešení.

Strašák jménem WannaCry

Kybernetická rizika minulý měsíc připomněl rozsáhlý útok nového vyděračského programu WannaCry. Vir, který zašifruje soubory na počítači a bez zaplacení výkupného je neuvolní, infikoval odhadem na 300 000 počítačů ve 150 zemích světa. Útok vedl k nárůstu cen akcií firem zaměřených na kybernetickou bezpečnost.

Foto: Mark Schiefelbein, ČTK/AP

Druhá verze vyděračského viru WannaCry

WannaCry – první i vylepšená druhá generace – útočí úplně stejně jako ostatní vyděračské viry, které jsou označovány souhrnným názvem ransomware. Nejprve tedy škodlivý kód pronikne do počítače, pak jej uzamkne a zašifruje všechna data. Za jejich zpřístupnění následně počítačoví piráti požadují výkupné.

Je však nutné zdůraznit, že ani po zaplacení výkupného uživatelé nemají jistotu, že se k datům dostanou.

Microsoft je největším výrobcem softwaru na světě a jeho operační systém Windows využívá většina osobních počítačů. Společnost v lednu oznámila, že hodlá v příštích letech do výzkumu a vývoje v oblasti kybernetické bezpečnosti nadále investovat více než miliardu dolarů (zhruba 24 miliard Kč) ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám