Hlavní obsah

Na Štědrý den kolovaly internetem desítky miliónů e-mailů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dohromady několik desítek miliónů e-mailů kolovalo na Štědrý den českým internetem. Během tohoto svátku bylo také odesláno o několik stovek tisíc elektronických zpráv více, než bývá v jinak obyčejnou sobotu zvykem. Vyplývá to z dat společnosti Seznam.cz.

Foto: Seznam.cz

Ilustrační foto

Článek

„Na Štědrý den, od půlnoci do půlnoci, odeslali lidé, kteří používají e-mailovou schránku od Seznam.cz, celkem čtyři milióny e-mailů, což je více než obvyklý sobotní průměr 3,5 miliónu,“ uvedl David Finger, produktový manažer Seznam.cz Emailu.

Ještě daleko více zpráv – alespoň v porovnání s těmi odeslanými – uživatelé e-mailu od Seznamu do svých poštovních schránek přijali. „Obdrželi celkem 9,6 miliónu e-mailů do složky »Doručené« a 22,1 miliónu do složky »Hromadné«, kam chodí zejména obchodní nabídky. Čísla u přijatých e-mailů byla sice poloviční například oproti obvyklému pondělku, avšak typická pro sobotu,“ konstatoval Finger.

Zajímavá podle něj byla i aktivita lidí v samotné poštovní schránce. „Ty si Češi o Vánocích kontrolovali s téměř podobnou intenzitou jako každou jinou sobotu. Během Štědrého dne se přišly na svou poštu podívat dva milióny lidí, kteří si celkově otevřeli 15,5 miliónu e-mailů,“ podotkl produktový manažer Seznam.cz Emailu.

11 tisíc nových uživatelů 

„V den, kdy většina Čechů peče kapra a rozbaluje dárky, se dokonce zaregistrovalo 11 tisíc nových uživatelů, přičemž v průměru se jich registruje 12 tisíc denně, což není takový rozdíl. Zajímavé je i to, že se lidé začali intenzivně registrovat až po 18. hodině večer. Spousta Čechů totiž asi našla elektronický dárek pod stromečkem a večer si v něm s pomocí nového e-mailu od Seznam.cz vytvářela účet,“ doplnil Finger.

Ten zároveň připomněl, že Seznam.cz Email je nejnavštěvovanější a nejpoužívanější freemailovou službou na českém internetu, která má více než osm miliónů aktivních e-mailových schránek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám