Hlavní obsah

Lidé stráví přepínáním televize klidně i rok života

Právo, Petr Svorník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přepínáte programy a doufáte, že v televizi konečně narazíte na něco zajímavého? Možná se to nezdá, ale dohromady taková činnost sebere podstatnou část života.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Průměrný Američan stráví před televizní obrazovkou 129 minut denně. Jenže celých patnáct procent z toho, tedy 23 minut, mu zabere přepínání kanálů a hledání zajímavého obsahu. Při průměrném věku života v USA, osmdesát let, tak člověk stráví přepínáním programů 1,3 roku života.

„Dobrá, děti nelistují kanály hned, jak se narodí, ale stejně,“ uvádí stránky qz.com. I kdyby člověk začal sledovat televizi až od šestnácti let, což je nejspíš velmi optimistická představa, stráví přepínáním programů rovný rok života.

Celkem se výzkumu společnosti Ericsson zúčastnilo 30 tisíc lidí ve věku od 16 do 69 let ve 24 zemích světa.

Podobně jako ve Spojených státech na tom byli i diváci v Brazílii, Číně, Německu, Mexiku nebo Jihoafrické republice. Téměř polovina respondentů přitom odpověděla, že je takové objevování obsahu příliš neuspokojuje. Naopak u služeb, jako je Netflix, kde si můžete najít a okamžitě pustit téměř jakýkoliv film a seriál, se sice hledalo ještě více, ale uživatelé byli také spokojenější s tím, co našli.

Reklama

Výběr článků

Načítám