Hlavní obsah

Apple prý pokukuje po automobilce McLaren. Vyšla by jej na desítky miliard

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Apple by mohla v dohledné době začít vedle tabletů a chytrých telefonů nabízet také luxusní sporťáky. Podle zdrojů serveru Financial Times totiž americký počítačový gigant jedná o koupi britské automobilky McLaren.

Foto: Stephen Lam, Reuters

Šéf Applu Tim Cook

Článek

Celý obchod by mohl mít podle serveru Financial Times hodnotu mezi jednou miliardou a 1,5 miliardy dolarů. To v přepočtu znamená, že by Apple za převzetí výrobce luxusních sportovních automobilů a mimochodem zároveň majitele jednoho z týmů formule 1 zaplatil částku mezi 31,4 miliardy a 47,2 miliardy korun.

Foto: Jan Handrejch, Právo

McLaren 675 LT

Apple se však ke spekulacím oficiálně nevyjádřil.

Zástupci automobilky McLaren se nejprve také odmítli vyjádřit, později však informace o chystané akvizici popřeli. „S Applem nevedeme žádná jednání ohledně možných investicí,“ stojí v oficiálním prohlášení firmy.

Apple chystá samořídicí auto

V kuloárech se již několik let hovoří o tom, že společnost Apple usilovně pracuje na vývoji vlastního samořídicího vozu. Zástupci amerického počítačového gigantu to sice oficiálně nepotvrdili, v minulosti však došlo k několika personálním přestupům, které skutečně naznačují, že Apple vlastní vůz chystá.

Související téma:

Případná akvizice tak dává smysl. Know-how automobilky McLaren by totiž mohlo práce na vlastním voze posunout mílovými kroky směrem kupředu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám