Hlavní obsah

Internetová televize Seznam.cz TV nabídne automatické přehrávání pořadů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naladit internetovou televizi Seznam.cz TV mohou diváci prostřednictvím obrazovek chytrých televizorů už od konce letošního května. Doposud si mohli vybírat z nabídek jednotlivých pořadů, od úterý však mohou využít také automatické přehrávání. Archív pořadů je samozřejmě k dispozici stále.

Foto: Seznam.cz

Seznam.cz TV

Článek

Novou funkci testovali v minulých týdnech vybraní uživatelé. „Část lidí tak viděla původní verzi s videi v minimalizované dlaždici a u druhé části bylo video spuštěno rovnou přes celou obrazovku,“ uvedl Stanislav Hruška, který má Seznam.cz TV na starosti.

„Testováním jsme si ověřili, že díky ihned spuštěnému videu zaujmeme více těch diváků, kteří nejsou zvyklí aktivně aplikace hybridních televizí ovládat a vyhledávat v jejich menu. Lidé pravděpodobně u aplikací očekávají klasické televizní fungování. Varianta s automatickým přehráváním přivedla na Seznam.cz TV vyšší návštěvnost a diváci se tam i častěji vracejí,“ doplnil Hruška.

Ten však zároveň upozornil, že automatické přehrávání na Seznam.cz TV nemohou někteří uživatelé využívat. „Některé modely značek Philips, Sharp, GoGen, Hitachi nebo Hyundai mají aplikaci v původní verzi s dlaždicemi, protože si s novou funkcí neporadí,“ uzavřel Hruška.

Jak přijímat Seznam.cz TV

Přijímat Seznam.cz TV mohou lidé, kteří mají televizory s podporou technologie HbbTV a mohou naladit digitální pozemní vysílání s dosahem signálu Multiplexu 4. Těm se kanál automaticky zobrazí mezi nabízenými programy.

Zjednodušeně řečeno tak diváci naleznou Seznam.cz TV hned v nabídce televizních programů vedle tradičních televizních stanic. Postup, jak naladit Seznam.cz TV na chytrých televizorech, naleznou lidé na webu www.seznam.cz/jaknaladit.

Co je HbbTV?
HbbTV je zkratkou anglického termínu Hybrid Broadcast Broadband TV. Označuje hybridní vysílání, které propojuje klasické televizní vysílání s internetovým připojením.K čemu je to v praxi? Například při sledování nějakého programu se uživateli zobrazí nabídka doplňujících informací – přímo na TV lze zobrazit související obsah, jako jsou fotografie, text, audio či video.Stejně tak HbbTV umožňuje přístup k internetovým archivům a internetovým televizním stanicím, jako je Seznam.cz TV.Pro příjem HbbTV stanic však televizor musí tuto hybridní technologii podporovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám