Hlavní obsah

Nejrychlejší mobilní internet měl v srpnu Vodafone

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rychlost mobilního internetového připojení u Vodafonu se v srpnu proti předchozímu měsíci zvýšila o čtyři procenta na 31 Mbit/s, což bylo nejvíce na trhu. Druhý byl T-Mobile s více než 27 Mbit/s a třetí O2. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Reuters

Ilustrační foto

Článek

V pevných sítích zrychlilo připojení přes telefonní linky xDSL i optické přípojky. Pomalejší byl naopak internet přes kabelové rozvody. U xDSL se naměřená průměrná rychlost zvýšila o tři procenta na 10,4 Mbit/s, optika přidala deset procent na 29,1 Mbit/s a kabelový internet zpomalil o 15 procent na 24,3 Mbit/s.

Připojení přes bezdrátové Wi-Fi sítě zpomalilo o dvě procenta na 11,7 Mbit/s. Rychlosti u jednotlivých poskytovatelů se pohybovaly od sedmi do téměř 19 Mbit/s.

Internet přes kabelovku zrychlí

Zamíchat kartami v otázce rychlosti by mohla v nadcházejících měsících společnost UPC. Největší tuzemská kabelová firma totiž bude od září poskytovat internetové připojení o rychlosti až 400 Mbit/s. Dosud byla maximální rychlost o 100 Mbit/s nižší. Vyplývá to z nabídky operátora.

Služba se bude jmenovat 300+, což je podle mluvčího Jaroslava Kolára dané tím, že 400megabitové rychlosti nelze dosáhnout ve všech lokalitách, kde UPC působí. Ostatní nabídky zůstanou na 100, respektive 200 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám