Hlavní obsah

T-Mobile postihl celorepublikový výpadek. Lidé se nemohli připojit k internetu

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zákazníci T-Mobilu, kteří se k internetu připojují prostřednictvím telefonní přípojky, mohli během středečního večera evidovat problémy s připojením. Výpadek se podle informací Novinek týkal celé republiky.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

První uživatelé začali hlásit problémy krátce po 17:30. Na nedostupnost pevného internetu – tedy služeb VDSL a ADSL – si stěžovali uživatelé také na sociálních sítích operátora.

Nedostupnost služeb Novinkám potvrdila i mluvčí T-Mobilu Martina Kemrová. „Bohužel ale zatím nemáme žádné bližší informace,“ uvedla okolo 18. hodiny na dotaz Novinek.

Pracovník callcentra T-Mobilu Novinkám nejprve potvrdil, že chyba se týká všech uživatelů, kteří xDSL služby využívají. Kemrová však okolo 20. hodiny podotkla, že „T-Mobile registruje několik stovek případů“.

T-Mobile měl podle ČTK na začátku roku přes 150 000 přípojek xDSL.

Okolo 22. hodiny se podařilo internetové připojení obnovit. Otazník zatím visí nad tím, co způsobilo několikahodinový výpadek, který postihl celou republiku.

Zbylí dva operátoři – O2 a Vodafone – výpadek služeb neevidovali.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám