Hlavní obsah

Mapy.cz nově poradí, kde v Česku a na Slovensku natankovat nejlevněji

Novinky, mif

Mapy.cz nabízejí od úterý novou vychytávku, která udělá radost především motoristům. Na tomto mapovém portálu totiž naleznou pravidelně aktualizované informace o cenách pohonných hmot. Lidé tak mohou snadno zjistit, kde se dá benzín a nafta natankovat nejlevněji.

Foto: Seznam.cz

Informace o cenách benzínu a nafty lidé naleznou na počítači i v mobilní aplikaci.

Článek

„Představte si českou rodinu, která se chystá na prodloužený víkend na Šumavu. Kromě výletních míst, trasy a ubytování se také zajímají o to, kde natankovat. A všechno toto dnes najdou na Mapy.cz – v jedné službě doma na počítači i v terénu v mobilní aplikaci,“ uvedl Jan Štěpán, produktový manažer Mapy.cz.

Podle něj tak nová vychytávka doplňuje všechny možné informace, které lidé v rámci konkrétní lokality na Mapy.cz hledají. „Chceme, aby u nás lidé našli ke každému místu všechny důležité informace, na které se budou moci vždy na svých cestách spolehnout. V případě čerpacích stanic k těmto informacím patří i to, za kolik zde lidé natankují,“ konstatoval Štěpán.

Foto: Novinky

Kromě cen benzínu a nafty lidé na Mapy.cz naleznou také informace o otevírací době a kontaktech.

Data o cenách pohonných hmot v ČR a na Slovensku má Seznam.cz od společnosti CCS. „V České republice jsou ceny aktuálně dostupné pro 1663 čerpacích stanic z přibližně dvou a půl tisíce stanic, které obsahuje databáze Firmy.cz. Právě z on-line katalogu, kde pobočky postupně přibývají, čerpá mapový portál rozšiřující detaily. Na Slovensku zobrazují Mapy.cz ceny 428 stanic z 645,“ uvedl Martin Fuks, manažer týmu Mapy.cz.

CCS na Mapy.cz zasílá informace o cenách dvakrát denně, proto je možné mluvit o opravdu aktuálních cenách.

Ceny se uživatelům na Mapy.cz zobrazí ve chvíli, kdy myší na webových stránkách najedou na mapě na ikonku konkrétní čerpací stanice. U on-line mobilní aplikace – tedy na tabletech a smartphonech – je nutné na benzínku kliknout.

Reklama

Výběr článků

Načítám