Hlavní obsah

Nadávky i narozeninová přání. Češi položí na internetu za pár minut na 100 tisíc dotazů

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Češi využívají internet k hledání prakticky jakýchkoliv informací. Zajímají je nadávky týkající se Sparty, stejně jako přání k narozeninám či pokrevní pouta. Za pouhých 15 minut jsou přitom schopni položit bezmála 100 tisíc unikátních dotazů. Vyplývá to ze statistik Seznam.cz Vyhledávání.

Foto: Seznam.cz

Infografika znázorňující všechny dotazy, které hledali lidé 25. dubna ráno během pouhých 15 minut.

Článek

Zástupci největšího českého vyhledávače zaznamenali všechny dotazy, které byly položeny v pondělí 25. dubna ráno. „Pondělní rána bývají občas náročná, čemuž určitě nasvědčují hledané dotazy jako: ‚jak poznám že mě muž miluje‘, ‚co mám dělat když hoří‘ nebo ‚promočený strop nátěr‘,“ uvedla Simona Pecková, PR specialistka společnosti Seznam.cz.

Podle ní byly některé dotazy přinejmenším podivné. „Do Seznam.cz Vyhledávání totiž lidé vepsali také věci jako ‚hudba při volbě prezidenta‘, ‚prodám kulovnici‘, ‚nadávky proti spartě praha‘, ‚přání k narozeninám podle jména‘ nebo ‚pokrevní pouta‘,” doplnila Pecková.

Všechny zmiňované dotazy byly do vyhledávače vepsány v čase mezi osmou hodinou a čtvrt na devět ráno. Za pouhých 15 minut položili lidé 183 103 dotazů. Některé se samozřejmě opakovaly, i tak jich ale unikátních bylo 98 766.

Všechny položené dotazy je možné dohledat na webu search.seznam.cz/svet-hledani. Na něm se nachází infografika, která je vyobrazena i v úvodu tohoto článku. Tu je možné různě oddalovat a přibližovat a tak procházet jednotlivé dotazy z téměř stotisícové sbírky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám