Hlavní obsah

Zlatý padák podle Yahoo? Jeho šéfka by při prodeji firmy dostala 1,3 miliardy korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Generální ředitelka americké internetové společnosti Yahoo Marissa Mayerová obdrží odstupné 55 miliónů dolarů (1,3 miliardy Kč), pokud přijde o místo v důsledku prodeje podniku. Vyplývá to podle serveru BBC ze zprávy pro regulační úřad. Společnost Yahoo nedávno vyzvala potenciální zájemce k předložení předběžných nabídek na její základní internetové aktivity i na asijská aktiva.

Foto: Profimedia.cz

Šéfka Yahoo Marissa Mayerová

Článek

Základní internetové aktivity Yahoo zahrnují například webový vyhledávač nebo elektronickou poštu. Už delší dobu se potýkají s problémy a Mayerové se ani po více než třech letech ve funkci nepodařilo dosáhnout obratu v hospodaření podniku.

V letošním prvním čtvrtletí vykázala firma čistou ztrátu 99 miliónů dolarů po zisku 21 miliónů dolarů ve stejném období loňského roku. Čtvrtletní tržby společnosti se meziročně propadly o 11 procent na 1,1 miliardy dolarů.

Mayerová si v loňském roce vydělala 36 miliónů dolarů. Její plat tak klesl z více než 42 miliónů dolarů v roce 2014, píše BBC.

Yahoo patří ve svém oboru k průkopníkům a na konci 90. let to byl dominantní poskytovatel e-mailových účtů zdarma. Firmu ale později dohnala a nakonec i předehnala konkurence. Její tržby dosáhly maxima v roce 2008.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám