Hlavní obsah

Nejvíce zrychlilo v březnu připojení přes wi-fi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minulý měsíc zrychlilo nejvíce internetové připojení přes wi-fi, největší pokles naopak zaznamenal kabelový internet. Bezdrátové wi-fi v průměru zvýšilo rychlost proti únoru o osm procent na 11,4 Mbit/s, kabelový internet zpomalil o desetinu na 28,2 Mbit/s, přesto zůstal nejrychlejším typem připojení. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Profimedia.cz

Bezdrátové wi-fi minulý měsíc v průměru zvýšilo rychlost proti únoru o osm procent na 11,4 Mbit/s.

Článek

Přípojky přes optické kabely dosahovaly průměrnou rychlost 26,6 Mbit/s, což je o tři procenta méně, než v předchozím měsíci. Připojení přes pevné telefonní linky prostřednictvím xDSL zrychlilo o jedno procento na 9,8 Mbit/s.

U mobilního připojení zůstala rychlost LTE na průměrných 28 Mbit/s, což je stejně jako v únoru. Připojení přes sítě 3G zpomalilo o tři procenta na 6,3 Mbit/s. „Přestože LTE internet od T-Mobile zrychlil, stále je rychlost růžového operátora oproti ostatním nejpomalejší. Nejrychlejším poskytovatelem LTE internetu byla v březnu společnost O2," uvedla mluvčí serveru DSL.cz Jitka Ernestová.

U wi-fi stále přetrvávají výrazné rozdíly mezi jednotlivými poskytovateli. Rychlost se pohybovala od necelých šesti Mbit/s do téměř 19 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám