Hlavní obsah

Samsung zvrátil negativní vývoj, prudce mu stoupl zisk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Jihokorejskému výrobci elektroniky Samsung Electronics vzrostl ve třetím čtvrtletí podle předběžných údajů provozní zisk o 80 procent na 7,3 biliónu wonů (150,4 miliardy Kč). Čtvrtletní zisk se meziročně zvýšil poprvé za dva roky a je nejvyšší od prvního čtvrtletí 2014, uvedla ve středu společnost.

Foto: Albert Gea, Reuters

Šéf mobilní divize Samsungu JK Shin ukazuje Galaxy S6 edge.

Článek

Tržby ve čtvrtletí stouply o 7,5 procenta na 51 biliónů wonů (1,1 biliónu Kč). Údaje překonaly očekávání analytiků dotazovaných agenturou Thomson Reuters, kteří čekali zisk 6,7 biliónu wonů.

Firma žádné bližší informace zatím neuvedla, podrobnější výsledky hospodaření má zveřejnit koncem října.  Analytici však upozorňují, že příznivé výsledky nezpůsobilo zlepšení prodeje chytrého telefonu Galaxy. Naopak odhadují, že zisk divize chytrých telefonů se meziročně snížil, ačkoli dodávky telefonů na trhy zřejmě vzrostly.

Podle nich k růstu přispěl vývoj směnných kurzů, zvláště prudký pokles jihokorejského wonu vůči americkému dolaru, a vysoký prodej obrazovek a čipů, napsaly agentury AP a Reuters.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám