Hlavní obsah

V Japonsku oddali vůbec poprvé roboty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio

Robotický svět je možná teprve v plenkách, nicméně Japonsko je absolutní špičkou v rozvoji těchto technologií. A tak není divu, že právě tam byli svědky první svatby dvou robotů. Odehrála se v sobotu v Tokiu a první novomanželské políbení si tam vyměnili roboti Frois a Jukirin.

Foto: Profimedia.cz

Roboti Frois a Jukirin

Článek

Nevěsta Jukirin – androidní robot s dokonalou lidskou podobou – byla oblečena do bílých svatebních šatů. Její nastávající Frois patří do série technických robotů, jejichž podoba příliš humanizována není.

Robotický polibek ale nebyl zdaleka tak romantický jako na svatbě lidské. Frois vysunul disk ze svého ústního komplexu a přiložil ho k ústům Jukirin.

Na svatbu byla pozvána asi stovka lidí. Po obřadu se ženich a nevěsta oddávali svatebnímu tanci a veselili se s hosty. Společnost Maywa Denki pořádala akci jako důkaz prvních robotů, kteří umějí projevovat emoce.

Japonsko má za sebou také první svatbu dvou lidí, které oddala umělá inteligence. Stalo se tak před pěti roky a oddávajícím v Tokiu byl tehdy robot I-Fairy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám