Hlavní obsah

Pohled na celý svět či relevantnější vyhledávání. Mapy.cz nabízejí nové vychytávky

Novinky, mif

Poslední dva měsíce probíhalo na serveru Mapy.cz testování světových mapových podkladů. Nově je však uživatelé naleznou už i v ostrém provozu. Mezi další novinky na Mapy.cz patří také relevantnější vyhledávání nebo úprava zobrazení bodů zájmu při přibližování.

Foto: Seznam.cz

Mapy.cz nabídnou detailní mapové podklady celého světa. Na snímku část New Yorku.

Článek

„Seznam.cz po dvou měsících úspěšného testování nasadil světové Mapy.cz do plného provozu. Stejně jako dosud celá Evropa jsou i mapy ostatních světadílů připraveny na detailních podkladech OpenStreetMap. Ty obsahují přibližně osm miliónů bodů zájmů (POI) a lidé i zde najdou nejpodrobnější zoomy mapy v kvalitě, na kterou byli dosud zvyklí pouze v Evropě,“ uvedl produktový manažer senior Martin Fuks, který má Mapy.cz na starost.

Zároveň prozradil, že Seznam.cz v současnosti připravuje spuštění speciální turistické mapy celého světa. „Na turistiku se Mapy.cz primárně zaměřují a pro české cestovatele a cestovatelky chystají pečlivé zpracování oblíbených zahraničních destinací. Těmi jsou hlavně všechny sousední státy České republiky a přímořská letoviska,“ podotkl Fuks.

Přehlednější body zájmu

Přes 300 tisíc uživatelů, kteří Mapy.cz denně používají, čeká i novinka týkající se vyhledávání – zcela nové vyhledávání, které poskytuje kvalitnější a relevantnější výsledky. Při stoprocentní shodě vyhledávaného slova, např. Praha, se automaticky otevře detail hlavního města včetně fotografie a základního popisku,“ konstatoval produktový manažer serveru Mapy.cz.

„Vizuální úpravou prošly také body, které se po vyhledání zobrazí na mapě. Již neuvidíte shluk červených bodů, ale rovnou konkrétní výsledky. Jejich počet se přitom plynule mění v návaznosti na zoom konkrétní lokality,“ doplnil Fuks.

Mapy.cz čeká v dohledné době řada dalších vylepšení. Seznam.cz se například při mapování Česka pro režim Panorama pustí i do méně přístupných oblastí. K tomu vyvinul vlastní foticí systém pro pěší. [celá zpráva]

Seznam představil nová vylepšení pro Mapy.czVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám