Hlavní obsah

Internetu v dubnu vládly Velikonoce a ceny TýTý

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednou z největších událostí minulého měsíce byly samozřejmě Velikonoce. Kromě nejrůznějších přání a receptů ale lidé na internetu hledali také informace o cenách TýTý či hokejovém mistrovství. Vyplývá to ze statistik vyhledávání společnosti Seznam.cz.

Foto: Právo

Karel Gott se stal absolutním vítězem letošního ročníku cen TýTý.

Článek

„Sekci praktických dotazů suverénně ovládly Velikonoce. Největší sháňka byla po velikonočních přáních, ale ke slovu se dostala i gastronomie. Kromě receptů na vajíčkovou pomazánku, která slouží ve většině domácností jako spolehlivá cesta ke zpracování hlavní suroviny těchto svátků, se nejčastěji hledaly návody k přípravě tradičních pokrmů, zejména nádivky s uzeným masem, jidášů či velikonočního beránka,“ uvedla Simona Pecková, PR specialistka společnosti Seznam.cz.

Přestože hokejové mistrovství začalo v Praze a Ostravě až v květnu, lidé se o něj zajímali už o měsíc dříve. „Lidi zaujala neoficiální hymna šampionátu nazvaná Brousíme nože, pomocí níž chtěla kapela Kabát dodat hráčům energii a chuť do hry. Mnohem smutnější hokejovou událostí byl odchod Jaroslava Holíka, kterého si všichni sportovní fanoušci budou pamatovat jako mistra světa z roku 1972 z Prahy, bronzového medailistu z olympijských her v Sapporu a šestinásobného mistra republiky,“ podotkla Pecková.

Foto: Laszlo Balogh, Reuters

„Velkým tématem bylo i vyhlášení cen TýTý. Karel Gott ocenění v podobě zrcadla letos výjimečně očekával, Daniel Stach, moderátor České televize a vítěz v kategorii Objev roku, pravděpodobně nikoli. I tak se ale jeho jméno dostalo na dubnový Seznam skokanů českého internetu,“ konstatovala PR specialistka společnosti Seznam.cz.

Čtvrtý měsíc v roce poznamenala i jedna smutná událost. „Duben 2015 se zapíše do paměti jako měsíc, kdy zemřel kontroverzní expremiér Stanislav Gross. Kromě korupční aféry, s níž je jeho jméno spojováno, připomněl Grossův odchod i závažnost onemocnění ALS, jemuž ve 45 letech podlehl,“ uzavřela Pecková.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v dubnu 2015 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skokani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani – březen 2015
Osobnosti
1.Grace Kelly
2.Jaroslav Holík
3.Dušan Škubal
4.Zdeněk Izer
Praktické dotazy
1.Velikonoční přání ke stažení
2.Vajíčková pomazánka
3.Velikonoční nádivka s uzeným masem
4.Apríl
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Rally Šumava
2.MS v hokeji 2015 rozpis zápasů
3.Zahrada Čech Litoměřice 2015
4.Ceny Anděl
TV pořady, filmy, seriály
1.TýTý
2.Muži, kteří nenávidí ženy
3.Vlak do neznáma
4.Princezna ze mlejna

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám