Hlavní obsah

Průměrná rychlost pevných internetových sítí v listopadu klesla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Průměrná rychlost internetového připojení v pevných sítích v listopadu výrazně klesla. Nejrychlejší připojení nabízela i přes 13procentní pokles kabelová síť UPC s průměrem 29,7 Mbit/s. Vyplývá to z měření serveru DSL.cz.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Rychlost v sítích xDSL se snížila o devět procent na 9,6 Mbit/s a připojení po optice zpomalilo o pětinu na 20,3 Mbit/s. Průměr za všechny kabelové operátory klesl o více než polovinu na 13,1 Mbit/s.

„V listopadu jsme zaznamenali zrychlení pouze u mobilního internetu, které je však pouze teoretické. Důvodem zrychlení je zvětšující se počet uživatelů v LTE síti. Samotná průměrná rychlost ve 3G a LTE sítích šla stejně jako v říjnu dolů," uvedl server.

Průměr u mobilního internetu stoupl o téměř šest procent na 9,8 Mbit/s. Rychlosti v sítích LTE se téměř vyrovnal. Nejvyšší průměr s 23 Mbit/s zaznamenal Vodafone, nejpomalejší je s 22 Mbit/s O2. Vodafone měl zároveň i nejrychlejší 3G síť.

Připojení přes bezdrátové sítě wi-fi dále zpomalovalo z 9,6 na 8,1 Mbit/s. Rychlosti v jednotlivých sítích se pohybovaly od tří do 21,4 Mbit/s.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám