Hlavní obsah

Kyblíková výzva ovládla český internet

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jedním z nejvýraznějších témat byla v srpnu videa, ve kterých se nejen celebrity po celém světě polévají ledovou vodou – tzv. kyblíková výzva. Nebývalému zájmu se těšil díky internetové televizi Stream.cz také Mount Everest. Vyplývá to ze srpnových statistik vyhledávání společnosti Seznam.cz.

Foto: Profimedia.cz

Jedním z nejvýraznějších témat byla v srpnu videa, ve kterých se nejen celebrity po celém světě polévají ledovou vodou.

Článek

„Nejvýrazněji promluvila do internetového hledání kyblíková výzva, známá pod anglickým označením ice bucket challenge. Více či méně známí lidé se po celém světě natáčeli při tom, jak si vylévají na hlavu kýbl s ledovou vodou, aby tak upozornili na amylotrofickou laterární sklerózu, závažnou chorobu, na niž současná medicína nezná lék. Mezi skokany nalezneme v kategoriích Události, kauzy a Ostatní dotazy polévání se ledovou vodou, ice bucket challenge či ALS,“ uvedl PR specialista společnosti Seznam.cz Jakub Šumanský.

Polévání ledovou vodou ale nebyla jediná virální kampaň, která v srpnu rozvířila vody českého internetu. „Velký poprask způsobil i díl pořadu Test národa na Stream.cz, v němž se moderátor Ondřej Šimáček ptal známých českých modelek na jednoduchou otázku – kde leží Mount Everest. K překvapení mnohých nedostal správnou odpověď ani jednou. Soudě dle Seznamu skokanů českého internetu ale zřejmě není tato geografická znalost příliš obvyklá. Po odvysílání pořadu totiž několikrát vzrostla hledanost dotazu Kde leží Mount Everest,“ konstatoval Šumanský.

Foto: Alessia Pierdomenico, Reuters

Robin Williams

„Ve vyhledávání na internetu se v minulém měsíci projevilo také úmrtí Robina Williamse. Lidé si především ujasňovali, který z Williamsů ve skutečnosti zemřel. Tvrdit to lze na základě toho, že se v kategorii Osobnosti umístil nejen Robin Williams, ale také Robbie Williams, známý britský zpěvák,“ uzavřel Šumanský.

Nejhledanější bylo jméno Jana Sotonová, tragicky zesnulá reportérka České televize.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v srpnu 2014 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odrážejí aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách skokani.seznam.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani – srpen 2014
Osobnosti
1.Jana Sotonová
2.Robin Williams
3.Michael Schumacher
4.Robbie Williams
Praktické dotazy
1.Úplněk 2014
2.Perseidy 2014
3.Kde je Mount Everest
4.Houbová omáčka z čerstvých hub
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.ME v atletice 2014
2.Letní lounské vábení 2014 program
3.Barum Czech Rally Zlín 2014
4.MotoGP Brno
TV pořady, filmy, seriály
1.Prásk TV zprávy
2.Vinaři seriál
3.Dobrý Will Hunting
4.Masters of Sex

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám