Hlavní obsah

První prohnutý televizor míří do Česka. Ceny startují na 200 000 Kč

Novinky, zgl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už v průběhu příštího týdne by se na tuzemském trhu měl objevit první prohnutý televizor - LG Curved OLED 55EA980V. Někteří čeští prodejci novinku již zařadili do své nabídky. Zájemci ale budou muset sáhnout hluboko do kapsy, za pořizovací cenu by totiž klidně mohli získat i novou Škodu Fabii.

Foto: LG

Nové televizory od LG s prohnutými displeji

Článek

Nejlevněji je možné podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam, zakoupit první prohnutý televizor od LG za 205 897 Kč. Někteří prodejci si ale novinku cení na téměř 250 000 korun.

LG Curved OLED 55EA980V nabídne úhlopříčku 140 centimetrů a rozlišení 1920 x 1080 obrazových bodů. Díky tvaru obrazovky má divák u displeje pocit, jako by jím byl skutečně obklopen. Zakřivení zároveň umožňuje sledovat obraz ze stejné vzdálenosti z mnoha úhlů.

Foto: archív výrobce

LG Curved OLED 55EA9800

Letos se chystá uvést na evropský trh televizor se zahnutým displejem a technologií OLED také společnost Samsung. Novinka má stejné rozlišení a úhlopříčku jako model od LG.

Prohnutou televizi od Samsungu je aktuálně možné koupit pouze v zahraničí, například v Asii a USA, za 8999 USD (180 000 Kč). Lze ale předpokládat, že cena v Evropě bude vyšší a nejspíše přesáhne hranici 200 000 korun.

Foto: Reuters

Samsung Curved OLED TV

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám