Hlavní obsah

Motorola prohrála patentový spor s Microsoftem

Společnost Microsoft vyhrála v patentovém sporu s americkým výrobcem mobilních telefonů Motorola Mobility. Ve středu to oznámili zástupci amerického softwarového giganta. Jde o druhý ze dvou případů u soudu v americkém Seattlu, které se týkají těchto společností a licencí na důležité patenty využívané v produktech Microsoftu.

Internetové stránky společnosti Motorola

Článek

Microsoft si stěžoval, že Motorola porušila dohodu s úřady, aby poskytovala licence na některé své patenty za přiměřených a spravedlivých podmínek. Porota dala Microsoftu za pravdu a přiznala mu nárok na odškodné ve výši 14 miliónů dolarů (273,7 miliónu Kč), uvedla firma. Je to asi polovina toho, co americký softwarový gigant žádal původně.

Motorola naznačila, že se odvolá. Oficiálně to ale zatím nepotvrdila.

Podobné vítězství Microsoft u soudu v Seattlu registroval již loni. Soud tehdy rozhodl, že patenty Motoroly měly menší hodnotu, než jakou tato firma po Microsoftu původně požadovala.

Související téma

Foto: Novinky

Microsoft.

Dlouhodobý spor mezi oběma společnostmi je jen částí celosvětové patentové války obklopující chytré telefony a internetové technologie. Zapojili se do ní lídři trhu - Apple, Samsung Electronics, Nokia a další. Jádrem jsou spory o tom, kdo je majitelem technologií a designových prvků u populárních chytrých telefonů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám