Hlavní obsah

Internet v září podle Seznamu ovládla prohibice

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V září zpravidla lidé na internetu hledají témata související s novým školním rokem. Letos však hitem internetu byla metanolová aféra. Alkohol a prohibice se dostaly do čela hned ve čtyřech kategoriích největších internetových skokanů portálu Seznam.cz.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Když 14. září vyhlásila Vláda České republiky prohibici kvůli metanolové aféře, lidé okamžitě začali na Seznam.cz Vyhledávání získávat potřebné informace. Projevilo se to i v Seznamu skokanů českého internetu. Na prvním místě v sekci Praktické dotazy se tak umístil dotaz alkohol,“ uvedl PR specialista společnosti Seznam.cz Jakub Šumanský.

„V Komerčních produktech se oproti předchozímu měsíci nejvíce vyhledával dotaz rum (tuzemák) a vodka, v Komerčních firmách nejvíce poskočila nechvalně proslulá Likérka Drak a v sekci Události, kauzy se lidé nejvíce pídili po samotném významu slova prohibice. Mimo jiné například slovo rum hledalo v období prohibice (14. – 27. 9.) přes 97 000 uživatelů. Ve stejném období loni to bylo jen 3700 uživatelů,“ konstatoval Šumanský.

Statistika internetových skokanů zachycuje dotazy, které byly v září 2012 hledány mnohonásobně více, než tomu bylo v předchozím období. Jedná se tedy o dotazy, které odráží aktuální zájmy uživatelů o určitá témata, kauzy nebo produkty.

Kompletní výsledky jsou umístěny na stránkách seznam.skokanu.sweb.cz. Nejzajímavější internetové skokany naleznete v následující tabulce.

Největší skokani - září 2012
Osobnosti
1.Jarmila Kolářová herečka
2.Hana Gregorová
3.Dana Homolová
4.Jaroslava Hanušová
Praktické dotazy
1.Alkohol
2.Havarijní pojištění
3.Zlatá bula sicilská
4.Milka soutěž 2012
Zábava, kulturní, společenské a sportovní akce
1.Barum Rally 2012
2.Dny NATO 2012
3.Beskydská sedmička 2012
4.Havířovské slavnosti 2012
TV pořady, filmy, seriály
1.ČeskoSlovensko má talent 2012
2.Gympl s ručením omezeným
3.Všichni dobří rodáci
4.Kawasakiho růže

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám