Hlavní obsah

Popularita čteček elektronických knih roste, letos se jich prodá 100 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos si Češi pořídí dvakrát více čteček elektronických knih než loni, prodat by se jich mělo zhruba 100 tisíc. Vyšší popularitě napomáhá také nižší pořizovací cena. Podle odhadů serveru Palmknihy a dalších obchodníků nakoupí lidé v tuzemské distribuci zhruba 80 000 čteček a 20 000 bude tvořit šedý dovoz ze zahraničí.

Foto: Amazon

Elektronické čtečky Kindle

Článek

Nejprodávanější zůstávají modely Kindle od Amazonu, následované značkou PocketBook. Právě ta přišla s novinkou v podobě zápůjčky dotykových čteček pro vybrané pobočky Městské knihovny v Praze. Zájemci si budou moci čtečku bezplatně půjčit na 14 dní a vybírat ze všech elektronických titulů knihovny.

"Řada lidí, kteří milují knížky, si ještě neměla možnost prakticky vyzkoušet čtečku elektronických knih a její výhody. Rozhodli jsme se poskytnout těmto lidem možnost získat praktickou zkušenost s elektronickým čtením a vyzkoušet si čtečku elektronických knih ještě před jejím nákupem," uvedla mluvčí PocketBook Julia Zaderyakaová.

Foto: PocketBook

Jednou z nejlevnějších čteček na tuzemském trhu je PocketBook 611. Pořídit ji je možné už za 2300 Kč.

Za rostoucím zájmem o elektronické čtečky stojí vedle rostoucího počtu dostupných titulů i pokles cen. Průměrná cena čtečky je nyní o třetinu nižší než loni. Podle nákupního rádce Zboží.cz, který provozuje společnost Seznam.cz, je možné nejlevnější modely koupit už za méně než 2500 Kč.

Jedna čtečka pojme celou knihovnu v digitální podobě. Na jedno nabití baterie vydrží zhruba měsíc intenzivního čtení. Řada modelů umožňuje změnu velikosti a typu písma, vkládání poznámek a předčítání textu do sluchátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám