Hlavní obsah

Zachraňte před Chimérou zbytek lidstva ve hře Resistance 3

Novinky, olk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na planetě jsou už jen zbytky lidstva, které před čtyřmi roky přežily brutální invazi na planetu Chiméra a vy se ve hře Resistance 3 snažíte zachránit její poslední zbytky. Hra z pohledu první osoby je klasickou střílečkou s poměrně zdařilým příběhem, poutavou grafikou a propracovanými monstry. To vše jen na herní konzoli PlayStation 3 s ovladačem Move, který hře dodává dynamiku a zajímavost.

Článek

Po třech letech přichází třetí pokračování úspěšné herní série Resistance, která započala v roce 2006 titulem Resistance: Fall of Man. Už v prvním díle se v roce 1951 světem šíří virus nazvaný Chiméra, který infikované osoby mění na Hybridy. Z Ruska se šíří do Asie a Evropy. Vyvíjena jsou další monstra, která nákazu úspěšně šíří beznadějně světem dále.

Ve třetím pokračování hry jste Joseph Capelli, který se ocitá uprostřed nekončící války s Chimérou, během níž devadesát procent lidí zemřelo nebo bojuje na straně nepřítele proti lidstvu a přeživším. Jste bez hodnosti, probouzíte se v bunkru pod americkým městem Haven se ženou a dítětem. Bojovat proti Chiméře a zvítězit je teď vašim hlavním úkolem a vydáváte se tak napříč Amerikou.

V reálu před televizí však do ruky po krátkém intru, které mapuje celou historii hry, berete dva ovladače, jimiž jsou navigační a pohybový ovladač PlayStation Move. Hra tak dostává zcela nový rozměr, protože na monstra již nemíříte přes DualShock ale přímo na obrazovce oranžově svítícím Move, případně můžete vzít speciální pistoli a užít si ještě reálnější boj. Navíc výrobní studio Insomniac Games připravilo možnost přepnout hru na kompatibilních televizorech do stereoskopického 3D módu a ocitnout se tak v téměř reálném světě.

To nejlepší je na hře velmi propracovaná grafická úroveň všech potemnělých lokací, ať už jde o města plná zřícenin, která se vám mění před očima a jsou naprosto realisticky devastována. Jste v krajině, kde se brodíte kukuřičnými poli, nebo na předměstí na jehož pozadí jsou na zem vysazovány další zákeřné jednotky. Po obličeji vám stéká voda, ale i tak se musíte ubránit monstrům, z kterých jde na první pohled velká hrůza. Atmosféra je velmi věrohodná a téměř dokonalá.

Hlavním cílem hry je však prostřílet se poměrně očekávanou trnitou cestou až ke konci, v čemž vám pomůže nejen série oblíbených zbraní z předešlých dílů, ale i dvě nové - odstřelovací puška Marksman a zbraň Bullseye. Vše si samozřejmě na začátku ozkoušíte na střelnici, dříve než vyjdete na zemský povrch.

Resistance 3, určená výhradně pro herní konzoli Sony PlayStation 3 je další skvělou střílečkou s poutavou grafikou a skvělou hratelností. Jako odreagování naprosto jedinečná, i když po chvíli může díky monotónnosti začít trochu nudit.

Hodnocení: 9/10

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám