Hlavní obsah

Seznam.cz předal počítačovou učebnu žákům základní školy v Lounech

Novinky, mif

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká portálová jednička Seznam.cz předala ve středu v rámci šestého ročníku soutěže Najdi, co neznáš! novou počítačovou učebnu žákům 8.A základní školy Louny. Poblahopřát žákům k vítězství přijela i přední česká hudební skupina Kryštof.

Seznam předal počítačovou učebnu žákům základní školy v LounechVideo: Novinky

 
Článek

„Soutěž Najdi, co neznáš! pořádá Seznam.cz už pošesté. Jedná se o soutěž vědomostní, internetovou. V letošním ročníku se zúčastnilo 2 496 škol . První cenou, kterou předáváme právě dnes, je počítačová učebna od společnosti Dell,“ řekla Novinkám Michaela Losertová, marketingová specialistka Seznamu.

S pomocí vyhledávače odpovídaly celé třídy během devíti týdnů na otázky z různých oblastí společenských i exaktních věd. „Soutěž se koná právě kvůli tomu, abychom děti vzdělávali v oblasti internetu a IT technologií a abychom je naučili na internetu vyhledávat a používat ho,“ uvedla Losertová.

Žáci měli z výhry velkou radost

„My na škole, to už bude taková tradice, že jsme to dělali každý rok, už od šesté třídy. A tenhle rok se to povedlo,“ komentoval výhru kapitán vítězného týmu 8.A Václav Ouzký. „Vrhli jsme se do toho s velkým nasazením,“ dodal.

Při otázce, jaké pocity mají žáci z výhry, neskrývali osmáci své nadšení. „Jsme všichni strašně rádi, a to jsme fakt ani nečekali,“ uvedla jedna ze studentek s tím, že ceny pro vítěze jsou skvělé.

Poblahopřát žákům přijela přední tuzemská kapela Kryštof. „Co se týče vzdělání, tak určitě internet a různé výukové programy nabízí možnosti, které jakoby ulehčují vzdělání,“ řekl frontman kapely Kryštof Richard Krajčo.

Nakonec se studenti 8.A rozloučili známou písničkou skupiny Kryštof. „Atentát v posteli, vše co mám, rád rozdělím na dva ostrovy, od sebe daleko, všechno v nás už přeteklo…“ zazpívali si žáci v doprovodu kapely.

Bližší informace o soutěži naleznete na webových stránkách  najdi.seznam.cz.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám