Hlavní obsah

Největší výstavu elektroniky na světě by mělo navštívit 125 tisíc lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od 6. do 9. ledna se do amerického Las Vegas sjedou fanoušci počítačů a elektroniky z celého světa. V tento termín zde totiž bude stejně jako každý rok probíhat největší veletrh spotřební a výpočetní techniky Consumer Electronics Show (CES). Letos by jej mělo navštívit podle odhadů zhruba 125 000 návštěvníků, napsala agentura Reuters.

Článek

Letošní ročník CES se podle očekávání zaměří na počítačové tablety a televizory propojené s jinou technikou. Zástupy manažerů, novinářů a všetečných diváků tak na každoroční akci uprostřed nevadské pouště budou zřejmě studovat obdobu toho, co minulý rok. Hlavní prezentace se očekávají od manažerů softwarového gigantu Microsoft, telekomunikačního operátora Verizon a automobilky Ford.

Tabletům a propojeným televizorům, které téměř neexistovaly před pěti lety, nyní věnují velké firmy jako Sony, Microsoft, Intel a Samsung ohromnou pozornost. Na výstavní ploše kolem 140 000 metrů čtverečných se také představí tradiční elektronika jako počítače, kamery a domácí kina.

Veletrh oficiálně začíná tento čtvrtek, představování novinek ale začne o den dříve. Mimořádný zájem se očekává na prezentaci Microsoftu. Předpokládá se, že jeho generální ředitel Steve Ballmer představí verzi nového softwaru pro procesory od britské ARM Holdings, jejíž čipy dominují trhu s tablety a mobilním zařízením, napsala agentura Reuters.

CES 2011 ve znamení her

V rámci veletrhu CES se bude konat výstava Gaming Showcase, která bude věnovaná oblasti herního hardwaru a softwaru. Přes 35 vystavovatelů představí na více než 900 metrech čtverečných ty nejžhavější novinky z herního světa.

“V herním světě je CES povinnou zastávkou pro inovativní herní produkty a umožní návštěvníkům na vlastní kůži zažít budoucnost herního průmyslu, která je tvořena řadou novátorských společností,” řekla Karen Chupka, senior viceprezidentka pro události a konference.

Po světové finanční krizi z roku 2008 nyní spotřebitelé za technologie zase utrácejí. Asociace spotřební elektroniky (CEA) předpokládá, že tržby za spotřební elektroniku ve Spojených státech loni vzrostly o tři procenta na 174,9 miliardy dolarů (zhruba 3,3 biliónu Kč) a letos se zvýší o další čtyři procenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám