Hlavní obsah

T-Mobile nabídne televizní vysílání přes satelit ve vysokém rozlišení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mobilní operátor T-Mobile začne od listopadu nabízet satelitní televizi s podporou vysokého rozlišení HD. Bude spolupracovat s firmou Skylink, která je jedním ze dvou největších poskytovatelů satelitní televize v ČR. V příštích letech chce získat řádově desítky tisíc zákazníků. Uvedli to zástupci T-Mobilu na čtvrteční tiskové konferenci.

Článek

Nabídkou bude firma konkurovat dalším satelitním platformám Digi TV, CS Link UPC Direct, kabelové televizi UPC nebo internetové televizi O2. Televize od T-Mobilu využívá satelity Astra.

Základní nabídka čítá 43 kanálů za 449 korun měsíčně. Při podpisu smlouvy na dva roky získá zákazník přijímač za jednu korunu a bez aktivačního poplatku, jinak zaplatí 5999 korun. Základní nabídka s 18 kanály bude bez měsíčního poplatku, ale zákazník musí uhradit cenu přijímače i aktivační poplatek.

Skylink prodal v ČR a na Slovensku přes jeden milión karet pro příjem satelitní televize. Počet pravidelných předplatitelů se podle neoficiálních informací pohybuje okolo 200 tisíc, což znamená druhou příčku. Nejvíce předplatitelů, kolem 260 tisíc, má konkurenční Digi TV.

Následují CS Link a UPC Direct. Satelitní příjem využívá 29 procent domácností, a je tak druhým nejčastějším způsobem příjmu televizního signálu. Satelit by si podle Českého telekomunikačního úřadu vybralo 48 procent uživatelů, kteří uvažují o změně způsobu příjmu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám