Hlavní obsah

Gigant Intel koupí od Texas Instruments divizi na výrobu čipů pro chytré modemy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Intel koupí od společnosti Texas Instruments divizi, která vyrábí čipy pro kabelové modemy. Divizi plánuje spojit s vlastními aktivitami v oblasti výroby procesorů pro vyspělé set-top boxy a modemy. Finanční podmínky dohody, ani žádné další podrobnosti firmy nezveřejnily.

Článek

Texas Instruments dodává čipy pro kabelové modemy firmám Motorola, Arris a Scientific Atlanta. Ty mají na americkém trhu hlavní podíl.

Intel dodal, že všichni zaměstnanci divize budou moci zůstat na svých pozicích. Dohodu chce dokončit ve čtvrtém čtvrtletí, musí ji ještě schválit antimonopolní úřady. Intel díky akvizici posílí v oblasti nabídky čipů pro spotřební elektroniku, napsaly agentury AP a Reuters.

Intel je největším světovým výrobcem počítačových čipů. Z jeho produkce pochází 80 procent mikroprocesorů ve světě. Ve druhém čtvrtletí společnost vytvořila čistý zisk 2,89 miliardy dolarů (asi 56,05 miliardy Kč), zatímco o rok dříve měla ztrátu 398 miliónů USD.

Texas Instruments ve druhém čtvrtletí téměř ztrojnásobil čistý zisk na 769 miliónů dolarů. Tržby společnosti, jejíž čipy se používají v mobilních telefonech, televizorech či průmyslových zařízeních, stouply o 42 procent na 3,496 miliardy dolarů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám