Hlavní obsah

On-line hry: ASUS.Ladies se vystoupení ve Francii nepovedlo

Novinky, Jakub Trulík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Málokdy se stane, že by se některý z českých či slovenských týmů podíval na jednu z největších progamingových soutěží světa. Pravidelně na nich vídáme pouze Reason Gaming, kteří jsou špičkou ve svém oboru. Jejich smůlou ovšem je, že CS: Source se nehraje na WCG ani ESWC. Právě na francouzské akci se ale minulý týden český zástupce představil.

Článek

Na soutěž v Paříži holky nebudou po herní stránce vzpomínat v dobrém

Na obnoveném Electronic Sports World Cupu, jenž se po několika letech vrátil opět do Paříže, se ale nepředstavil žádný český nebo slovenský zástupce v TrackMania, FIFA či Warcraft III, jak bývá občas zvykem a leckdo by účast například Hakkiho Juniora mohl očekávat, nýbrž česko-slovenský Counter-Strike 1.6, a to dokonce ženský! Přímou pozvánku na druhou nejprestižnější událost současnosti totiž dostaly dívky z ASUS.Ladies, které do Francie odcestovaly v sestavě Maiushka, Nikkuska, Lara, Elsbeth a DeeDee.

A rozhodně před sebou měly pořádnou motivaci. Na ESWC totiž nechyběl žádný významný dívčí klub, ať už šlo o americké SK Gaming, brazilské Made in Brazil nebo třeba ruské mousesports. Ještě aby si tuhle akci nechaly top hráčky utéct, když se hrálo o rovných 24 500 dolarů v hotovosti, což ze soutěže o pouhých 16 klanech rázem udělalo nejlépe dotovaný ženský CS 1.6 turnaj v historii.

Právě našim ASUS.Ladies se ale příliš účast nevyvedla a na rozdíl od mužských nEophyte, kteří dva roky zpátky na stejném místě pořádně potrápili přední favority, se jim nikterak nepovedlo promluvit do konečného pořadí. Hned v úvodním zápase je přejely domácí Millenium 26-4 a poté sice přišly poměrně dva vyrovnané duely, ale rovněž v neprospěch našich zástupkyň: 13-17 s Němkami z Thermaltake a 12-18 s Brazilkami z Made in Brazil.

Zatímco ASUS.Ladies si tak už užívaly spíše Disneyland, v jehož areálu se ESWC konalo, osm zbylých týmů proti sobě nastoupilo v druhých skupinách, z nichž následně vzešla čtveřice nejlepších. Titul nakonec bez jediného zaváhání obhájily Američanky z SK, druhé byly Švédky z fnatic a bronz v zápase s Ruskami z mouz ukořistily Millenium.

Ačkoliv samotné výsledky česko-slovenských reprezentantek nejsou příliš oslnivé, je nutné ocenit jejich snahu a pečlivý trénink, kterým by do kapsy klidně strčily i kdejaký náš mužský přední tým. V konečném důsledku je především důležité, aby holky své zkušenosti v dobrém využily a brzy je zužitkovaly na další akci, která snad opět nepřijde až za rok.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám