Hlavní obsah

Na extrémně rychlou paměťovou kartu od Kingstonu se vejde 20 tisíc fotek

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Kingston vyrobila extrémně rychlou 64GB paměťovou kartu typu SDXC. Ta patří do třídy deset, tedy v dnešní době do nejvyšší dostupné rychlostní třídy. Nová flash karta je tak vhodná především pro profesionální digitální fotografování. Stejně tak ale karta poslouží i v HD videokamerách, mobilních telefonech nebo kapesních počítačích.

Foto: Novinky

SDXC karta Kingston UHS-1

Článek

Nová paměťová SDXC karta Kingston UHS-1 se bude prodávat s kapacitou 64 GB. Dovolí tak uložit více než dvacet tisíc JPEG fotografií z desetimegapixelového fotoaparátu nebo až osm hodin videa nahraného HD videokamerou v maximálním rozlišení.

Výrobce u paměťové karty slibuje rychlost čtení až 60MB/s a zápisu až 35MB/s. Navíc novinka dokáže pracovat i při extrémních teplotách od -25 °C do 85 °C.

Karta si nemusí rozumět s některými přístroji

Před koupí karty je nutné si ověřit její kompatibilitu se zařízením. Karty standardu SDXC totiž využívají systém souborů exFAT a nejsou zpětně kompatibilní s kartami SDHC ani SD.

Novinka by se měla v obchodech objevit na konci června za cenu okolo 12 500 Kč.

Konkurenční společnost SanDisk nabízí stejně velkou paměťovou kartu za necelých šest tisíc korun. Ta je ale výrazně pomalejší. Výrobce u ní uvádí rychlost zápisu 4 MB/s a až 15 MB/s při čtení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám