Hlavní obsah

Xbox 360 – nová dimenze domácí zábavy

Novinky, KOMERČNÍ ČLÁNEK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOMERČNÍ ČLÁNEK

Komerční článek - Domácí centra zábavy, kterým se také říká herní konzole, se derou do našich domovů se stejnou vervou jako před lety mobilní telefony. Mezi největší trháky patří XBox 360 od Microsoftu.

Článek

„Jedná se o extrémně výkonné a víceúčelové zařízení ovládané prostřednictvím  bezdrátového dálkového ovladače, kterou Microsoft doslova napěchoval nejrůznějšími funkcemi,“ vysvětluje odborník na počítačové technologie Martin Pekař.

„Jediným přístrojem, který jednoduše zapojíte k jakémukoliv TV přijímači, tak snadno zastoupíte drahý herní počítač, přehrávač filmů a hudebních souborů nebo prohlížeč fotografií. Máte tak po ruce prakticky všechno, co pro domácí zábavu potřebujete, navíc v té nejvyšší možné kvalitě – zvuku i obrazu“ dodává Pekař.

Není se tedy co divit, že tento typ zařízení se ve světě rychle stal prakticky povinnou domácí výbavou, z níž mají radost děti, rodiče i senioři. Letos odborníci čekají jeho masivní rozšíření také v Česku. „Řada lidí u nás zná Playstation 3 od Sony, nicméně Xbox 360 nad ním vítězí podstatně širší nabídkou her“ doplňuje Pekař.

Letos se navíc čeká masivní nástup právě Xboxu 360. Microsoft se v oblasti herních konzolí rozhodl převálcovat konkurenci, a to uvedením supermoderního typu bezovladačového ovládání, které pracovně pojmenoval Projekt Natal. Jde o unikátní pohybový senzor, kterým bude možné ovládat dění na obrazovce a vést svého hrdinu jen pouhými gesty a slovními příkazy. Třeba jako ve slavné sci-fi Minority report s Tomem Cruisem. Microsoft tak se svým Xboxem 360 posune zábavu do další, zcela nové dimenze.

Související témata:

Výběr článků

Načítám