Hlavní obsah

Česko patří mezi země s nejvyšší četností infikovaných domén

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká republika patří v Evropě mezi země s nejvyšší četností internetových stránek infikovaných škodlivými programy. Vyplývá to ze statistik společnosti Alwil Software, která vyvíjí antivirový software Avast.

Foto: Novinky

Server

Článek

"ČR má v této oblasti nechvalně vysoké postavení. V Česku v průměru odhalujeme každý den čtyři až pět tisíc infikovaných domén, což je více než v nesrovnatelně větších zemích, jako je například Francie či Německo," uvedla v úterý společnost Alwil Software v tiskové zprávě.

Podle odborníků z Alwil Software již dávno neplatí, že hlavním zdrojem možné nákazy počítačů je elektronická pošta. "Přes 80 procent nových virů se dnes šíří přes webové rozhraní, tedy nikoliv elektronickou poštou či sdílením dat," uvedli.

K šíření internetových hrozeb přispívá dostupnost webových aplikací a jejich bezpečnostní zranitelnosti. Například ze všech škodlivých kódů identifikovaných v roce 2008 jich 63 procent využívalo webové aplikace, což představuje meziroční nárůst o čtyři procentní body.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám