Hlavní obsah

Evropskou unii vedl díky hackerovi Mr. Bean

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evropskou unii v rámci španělského předsednictví vedl na krátkou chvíli herec Rowan Atkinson, který je známý především svým ztvárněním Mr. Beana. Neznámému hackerovi se totiž podařilo napadnout internetové stránky o španělském předsednictví EU a přímo na úvodní stránku umístit úsměvnou fotografii s Mr. Beanem. Informoval o tom server britského deníku The Daily Telegraph.

Foto: REPRO Telegraph.co.uk, Novinky

Mr. Bean

Článek

Vtipný snímek s legendárním britským komikem nahradil původní video, které zachycovalo projev španělského socialistického premiéra José Luise Zapatera. Při otevření internetových stránek o španělském předsednictví se kromě fotografie Mr. Beana navíc z reproduktorů počítače ozval pozdrav “Hi there“, tedy v překladu ahoj.

Administrátoři španělských internetových stránek nicméně ještě v pondělí, kdy se fotografie Rowana Atkinsona na webu ukázala, vrátili na titulní stranu opět video se Zapaterem.

Útok serveru Telegraph potvrdil úředník z kanceláře španělského premiéra. Zároveň ale vyvrátil, že by se hacker při průniku mohl dostat k jakýmkoliv důležitým informacím.

Při svém útoku se hacker nejspíše inspiroval nedávným vydáním španělského listu El País, ve kterém byl zobrazen Zapatero jako Mr. Bean. Tato karikatura poukazovala na premiérovy neúspěchy v ekonomice, jako je například nárůst nezaměstnanosti v zemi ke 20 procentům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám