Hlavní obsah

Seznam.cz je mezi Čechy populárnější než Google

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek proběhlo finální hlasování ankety Křišťálová Lupa 2009, která oceňuje nejoblíbenější projekty českého internetu. V kategorii nejoblíbenější vyhledávače a databáze zvítězil český portál Seznam.cz, jež předčil díky hlasům fanoušků i vyhledávač Google.cz.

Foto: Novinky

Seznam.cz

Článek

„Přízně uživatelů, kteří v anketě Křišťálová Lupa dali své hlasy Seznamu, si opravdu moc vážíme. Máme radost, že letos vyzdvihli na první místo naše vyhledávání a že zároveň zůstali věrni Seznam Emailu. Moc děkujeme a do příštího roku vstupujeme s velkou motivací dál na službách pilně pracovat,“řekla Novinkám mluvčí Seznamu Rita Gabrielová. 

Seznam.cz zvítězil letos historicky poprvé kategorii vyhledávače a databáze. Hned za ním se umístil Google.cz a třetí příčku obsadila Česko-Slovenská filmová databáze.

Vítězství slavil také email od Seznamu 

Úspěch slavil Seznam.cz také v kategorii nejoblíbenější komunikační služby, kde již po čtvrté za sebou obhájil své prvenství. Druhé místo vybojovaly webové stránky Skype.com a třetí email od Googlu.

„V této anketě je náš Email jakýmsi Karlem Gottem českého internetu. Vážíme si dlouholeté přízně uživatelů a věříme, že je dalšími novinkami na Emailu zaujmeme i v příštím roce,“ řekl Tomáš Pergler, produktový manažer Seznamu.

O výsledcích v osmi kategoriích rozhodlo 82 tisíc hlasujících. V kategoriích projekt roku, osobnost roku a anticena rozhodovala odborná porota sestavená z více než 70 internetových odborníků a publicistů. Slavnostní vyhlášení výsledků ankety proběhlo ve čtvrtek večer v pražském divadle Archa. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám