Hlavní obsah

Unikátní 3D monitor od Sony zobrazí předmět ze všech stran najednou

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Sony vyrobila unikátní 3D monitor, který zobrazuje trojrozměrný obraz v horizontální rovině ze všech stran. To znamená, že okolo tohoto displeje můžete chodit a ze všech stran uvidíte reálně zobrazený předmět. Novinku plánuje Sony lidem poprvé ukázat na veletrhu Digital Content EXP0 2009, který bude probíhat od čtvrtku do neděle v Tokiu. Upozornil na to zahraniční IT server Gizmodo.

Foto: Novinky

Nový válcovitý 3D displej od Sony je prozatím prototypem.

Článek

Unikátní 3D displej má válcovitý tvar. Díky tomu dokáže zobrazit předmět v trojrozměrném pohledu v úhlu 360 stupňů, a to až ve 24bitech a v rozlišení 95 x 128 pixelů. Válcovitý monitor je vysoký 27 centimetrů a v průměru má 13 cm.

Zařízení je prozatím prototypem. Podle Sony by se ale mohl už za několik let začít masově vyrábět. Využití by měl najít především v medicínských aplikacích, či v běžných domácnostech pro vizualizaci předmětů při internetových nákupech.

Foto: Novinky

Sony

V následujících letech Sony plánuje věnovat se usilovně trojrozměrnému obrazu. Již příští rok by se tak měly například objevit první 3D videohry pro PlayStation 3. O přednosti prostorového obrazu nicméně výrobce plánuje obohatit i notebooky a Blu-ray přehrávače.

3D obraz dokážou zobrazit i nevšední kulaté monitory

Stejně jako nahradily LCD monitory neohrabané CRT obrazovky, v blízké budoucnosti čeká podle odhadů analytiků sféru displejů a televizorů nová revoluce - trojrozměrný obraz. Firmy po celém světě už nyní pracují na nových technologiích, které by člověka dokázaly daleko více vtáhnout do děje hry nebo filmu. Novinkou na poli monitorů je unikátní kulatý displej, který nastiňuje, jakým směrem se bude ubírat budoucnost. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám