Hlavní obsah

Extrémně rychlý 100megabitový internet od UPC se bude nabízet už od září

Novinky, Miloslav Fišer

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Až desetkrát rychlejší internetové připojení začne svým zákazníkům nabízet kabelový operátor UPC nejspíše již v září. „Internetové připojení s rychlostí 100 Mbit/s testujeme již od letošního května, a tak by nic nemělo bránit tomu, aby se již v září objevilo v naší nabídce,“ řekl Novinkám mluvčí společnosti František Malina s tím, že ale nyní nemůže upřesnit přesné datum oficiálního spuštění služby.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Největší konkurencí pro internet přes kabelovou televizi od UPC je ADSL od Telefóniky O2.

Článek

Již dříve Malina Novinkám potvrdil, že mezi zářím a říjnem se v nabídce UPC objeví dva nové tarify, jejichž rychlosti budou dosahovat 50 a 100 Mbit/s. „Měsíční paušál nejrychlejšího připojení 100M by přitom neměl přesáhnout hranici 1 800 Kč,“ dodal mluvčí.

Poskytovatel kabelové televize UPC nabízí aktuálně dva internetové tarify 10M a 30M. Jak samotné názvy připojení napovídají, rychlost připojení činí 10 Mbit/s nebo 30 Mbit/s.

Donedávna ještě společnost nabízela připojení s rychlostí 20 Mbit/s, to ale bylo zrušeno. Současní zákazníci UPC tak nyní musí od začátku července letošního roku migrovat na dražší službu s vyšší rychlostí, nebo se smířit s pomalejším internetem. [celá zpráva]

Největší konkurencí pro internet přes kabelovou televizi od UPC je ADSL od Telefóniky O2. Ta aktuálně nabízí dva tarify s rychlostmi osm a 16 Mbit/s. Jejich cena se odvíjí od služeb, které si společně s internetem zákazník objedná, jako je pevná linka, digitální televize nebo mobilní internetové připojení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám